Ένα ρομπότ-καφετζής στο Σαν Φρανσίσκο – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με την Wikipedia κάθε μέρα, 2,5 δισεκατομμύρια καφέδες σερβίρονται και καταναλώνονται στον πλανήτη.

Είτε σκέτος, είτε με γάλα ή με καραμέλα, η τέχνη του να ψήσεις καφέ ζητά ακρίβεια. Τον καφέ τον πίνουμε νωρίς το πρωί, βιαστικά, στο πόδι, ή χαλαρά το απόγευμα, μαζί με φίλους.

Το «Cafe X», με ρομπότ-καφετζή, έκανε για πρώτη φορά εμφάνιση στο Χονγκ Κονγκ. Τώρα, και στο Σαν Φρανσίσκο.

Το σχεδίασε ο Henry Hu. Είναι ένα σύστημα συνεργασίας ανθρώπων και ρομπότ. Φρέσκα υλικά, υψηλά στάνταρ υγιεινής. Μπορείτε να παραγγείλετε τον καφέ σας μέσω μιας εφαρμογής ή στο iPad που είναι τοποθετημένο στη βιτρίνα. Διαλέγετε από τρία διαφορετικά είδη καφέ, διαλέγετε αν θέλετε γάλα, καραμέλα ή άλλο, και συνεχίζετε με την πληρωμή. Από τη στιγμή που θα γίνει αποδεκτή, το ρομπότ-καφετζής θ’ αρχίσει να τον ετοιμάζει και θα σας τον παραδώσει σε 20 δευτερόλεπτα!

«Ξοδεύουμε άπειρες ώρες δουλεύοντας στενά με τους εταίρους μας που είναι υπεύθυνοι για το καβούρδισμα των κόκκων του καφέ. Για να εξασφαλίσουμε τα καλύτερα υλικά, να ρυθμίσουμε τα μηχανήματά μας και να ορίσουμε προδιαγραφές για τα ροφήματα» εξηγούν, στο Designboom, οι άνθρωποι του «Cafe X». «Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι κάθε καφές σερβίρεται για να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις του πελάτη, σύμφωνα με το καβούρδισμα».

Πρωτότυπα όλα αυτά και ενδιαφέροντα ομολογουμένως, αλλά μας λείπουν οι δυο κουβέντες που ανταλλάσσουμε με έναν άνθρωπο-καφετζή.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, πηγή βίντεο: designboom.com

Διαβάστε επίσης:

Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν το πρώτο ρομπότ… νυχτερίδα – ΦΩΤΟ

Σε δημοπρασία το κολιέ της Νταϊάνα – Το αστρονομικό ποσό που μπορεί να πιάσει – ΦΩΤΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ