Ένα κρανίο εντοπίστηκε στα αποκαΐδια του Εθνικού Μουσείου Βραζιλίας – Ίσως ανήκει στη Λουζία, την “πρώτη Βραζιλιάνα” – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα κρανίο που ίσως να ανήκει στο σημαντικότερο έκθεμα, μια γυναίκα ηλικίας 11.500 ετών, τη Λουζία, εντόπισαν πυροσβέστες μέσα στα αποκαΐδια του Εθνικού Μουσείου στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στην πυρκαγιά χάθηκε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής. Το Globo TV μετέδωσε ότι οι πυροσβέστες βρήκαν ένα κρανίο που ίσως να ανήκει στην “πρώτη Βραζιλιάνα”. Τα λείψανα της Λουζία ήταν τα παλαιότερα που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα στη Βραζιλία. Το κρανίο στάλθηκε σε ένα εργαστήριο για να εξεταστεί και να επιβεβαιωθεί η προέλευσή του.

Η πυροσβεστική υπηρεσία και το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ρίο, στο οποίο υπάγεται το μουσείο, δεν ανταποκρίθηκαν σε ένα αίτημα να σχολιάσουν το θέμα.

Η Λουζία ανακαλύφθηκε το 1975 στην Πολιτεία Μίνας Ζεράις της κεντρικής Βραζιλίας. Υπολογίζεται ότι ήταν περίπου 25 ετών όταν πέθανε. Τα τελευταία χρόνια ήταν η σταρ της συλλογής στην οποία περιλαμβάνονταν ακόμη αιγυπτιακές και ελληνορωμαϊκές αρχαιότητες και ιστορικά κειμήλια.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ