Ένα κωφάλαλο αγοράκι έκλεψε την… παράσταση από τον Πάπα – ΒΙΝΤΕΟ

Έτοιμος να απευθυνθεί στο ποίμνιό του ήταν ο Πάπας, όταν ένα κωφό αγόρι ανέβηκε στην εξέδρα κι άρχισε τα… παιχνίδια. Έλεγξε τη φορεσιά του Ελβετού φρουρού, τράβηξε τη στολή του, κρύφτηκε πίσω από την καρέκλα του Πάπα, έκανε τσαλιμάκια στον Ποντίφικα και τον επίσκοπο που καθόταν δίπλα του. Όλα μέχρι να εμφανιστεί η μητέρα του αγοριού που προσπάθησε να το τιθασεύσει χωρίς, ωστόσο, επιτυχή αποτελέσματα. Όπως εξήγησε στον Πάπα Φραγκίσκο ο μικρός είναι κωφάλαλος. Ο ίδιος της είπε να τον αφήσει να συνεχίσει το παιχνίδι του.

«Αυτό το παιδί δεν μπορεί να μιλήσει. Είναι κωφάλαλο. Αλλά μπορεί να επικοινωνήσει» είπε ο Πάπας σε εκατοντάδες πιστούς.

«Κι έχει κάτι που με έβαλε σε σκέψεις: είναι ελεύθερος. Απείθαρχος… αλλά είναι ελεύθερος» συμπλήρωσε προτού χαμογελάσει.

«Ας εκλιπαρήσουμε τη χάρη του Θεού να μπορέσει να μιλήσει».

Η μητέρα είπε στον Ποντίφικα ότι η οικογένειά της ήρθε από τη γενέτειρά του, την Αργεντινή. Αφού απομακρύνθηκε, ο Φραγκίσκος έσκυψε προς τον επίσκοπο Γκέοργκ Γκανσβάιν που καθόταν δίπλα του και ψιθύρισε: «Είναι από την Αργεντινή. Απείθαρχος».

Οι φωτό και το βίντεο από την Daily Mail, AP, Reuters:

Δείτε το βίντεο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ