“Εμπρηστικός” Ερντογάν: “Ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο εισβολέας στην Κύπρο” – Έκανε λόγο για έπος του ’74

Προκλητικός, όπως αναμενόταν, εμφανίστηκε εντός της ψευδοβουλής στα Κατεχόμενα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά την ομιλία του στο “κοινοβούλιο της ΤΔΒΚ” υποστήριξε πως «ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο εισβολέας στην Κύπρο» επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι «η ΕΟΚΑ και όσοι ακολούθησαν αυτήν την αντίληψη δεν είδαν ποτέ ισότιμους τους Τουρκοκύπριους. Δεν υπήρχε τίποτα που δεν συζητήθηκε στις διαπραγματεύσεις. Τα φρούδα όνειρα της ελληνοκυπριακής πλευράς, που συνεχίζουν να βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα, έφεραν αδιέξοδο».

«Σήμερα είναι μία πολύ, πολύ σημαντική και με νόημα ημέρα. Σήμερα, διακηρύσσουμε και πάλι σε ολόκληρο τον κόσμο την αιώνια και παντοτινή αδελφοσύνη μας, η οποία αντλεί τη δύναμή της από το αίμα των ηρώων μας, μεταξύ της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου είτε το θέλουν είτε όχι», είπε ακόμη ο «σουλτάνος», ο οποίος χαρακτήρισε το Κυπριακό ως μεγάλη υπόθεση κάνοντας λόγο για έπος του 1974.«Το Κυπριακό είναι υπόθεση ενός μεγάλου έθνους, της ιστορίας του, της μεγάλης του εθνικής συνείδησής, του μεγάλου αγώνα με το ηρωικό έπος που γράφτηκε το 1974. Εκείνοι που νόμισαν ότι οι Κύπριοι αδελφοί μας θα ήταν ένα εύκολο δόλωμα, ηττήθηκαν από τον επικό αγώνα που έδωσαν οι Τούρκοι στρατιώτες. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να αφανίσουν τους Τουρκοκύπριους στηριζόμενοι στις δυνάμεις στις οποίες βασίζονται, βρήκαν τον σιδερένιο τουρκοκυπριακό λαό απέναντί τους», ανέφερε ακόμη ο Ερντογάν.

«Στο νησί υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και λαοί, η διεθνής κοινότητα αργά ή γρήγορα θα το δεχτεί. Δεν εποφθαλμιούμε κανενός γη και δικαιώματα», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος προανήγγειλε την οικοδόμηση νέου ψευδοπροεδρικού μεγάρου και ψευδοβουλής, αφού όπως σημείωσε ο «τουρκοκυπριακός λαός δεν έχει αυτά που του αξίζει».

Με πληροφορίες από το sigmalive

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ