Ελπίδα μέσα στην τραγωδία – Τέσσερα μωρά γεννήθηκαν σε πλωτό νοσοκομείο στην Ινδονησία – Στους 1.649 οι νεκροί – ΦΩΤΟ

Η Ντινάρ ήταν εννέα μηνών έγκυος όταν έγινε ο σεισμός στο Σουλαουέζι της Ινδονησίας τον οποίο ακολούθησε το τσουνάμι που έπληξε ακόμη και τις ακτές του Πάλου. Σήμερα έφερε στον κόσμο το μωρό της στο πλωτό νοσοκομείο KRI Dr Soeharso, το οποίο έφθασε στο λιμάνι του Πάλου.

Ήδη τέσσερα μωρά ήρθαν στον κόσμο τις τελευταίες ημέρες στο πλοίο, δεδομένου ότι τα νοσοκομεία στις πληγείσες περιοχές έχουν καταστραφεί. Η Ντινάρ ονόμασε την κόρη της Suharsi, τη θηλυκή εκδοχή του Soeharso, το όνομα του πλοίου όπου γεννήθηκε.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της χώρας Τζόκο Γουιντόντο ζήτησε να συνεχιστεί η επιχείρηση εντοπισμού των θυμάτων του σεισμού των 7,5 βαθμών και του τσουνάμι την ώρα που ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων έφθασε τους 1.649 αλλά είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί. Οι περισσότεροι νεκροί έχουν εντοπιστεί στο κυριότερο αστικό κέντρο της περιοχής, τη μικρή πόλη Πάλου.

Η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών αναφέρει ότι 1.700 σπίτια σε μια και μόνο συνοικία “εξαφανίστηκαν”, ενώ δεκάδες άνθρωποι έχουν θαφτεί κάτω από αυτά.

Στη συνοικία του Πάλου, την Μπαλαρόα, οι διασώστες βρήκαν σήμερα 34 πτώματα, ανάμεσά τους και εκείνο της 10χρονης Ντέντε Αουλιανίσα. Οι γονείς της την αναγνώρισαν από την προσκοπική της στολή.

Στη γειτονική συνοικία Πετόμπο, μια ομάδα Γάλλων διασωστών αναζητούν ανθρώπινα μέλη που τυχόν να προεξέχουν από τα στρώματα λάσπης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτό: Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων/AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ