Ελεύθερη η 4χρονη όμηρος που έμεινε ορφανή από την Χαμάς – «Δεν θα της πω τίποτα», παραδέχεται ο παππούς της

Με την απελευθέρωση της 4χρονης Αμερικανό-ισραηλινής ομήρου, Αβιγκέιλ Αϊντάν βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ οι φρικιαστικές στιγμές που έζησε την 7η Οκτωβρίου. Η 4χρονη, απήχθη από την Χαμάς που δολοφόνησε και τους δύο γονείς της και μεταφέρθηκε στην Γάζα.

Γάζα: Η Χαμάς παρέδωσε 17 ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό

Σύμφωνα με αναφορές στον διεθνή Τύπο, ο πατέρας της 4χρονης φέρεται να προσπάθησε να την καλύψει με το σώμα του όταν δέχθηκε τα πυρά των μαχητών της Χαμάς. Το κοριτσάκι κατάφερε να σπρώξει το άψυχο σώμα του και να βγει στον δρόμο έξω από το σπίτι της στο κιμπούτς Κφαρ Αζά.

Αβιγκέιλ Αϊντάν
Η 4χρονη Αβιγκέιλ Αϊντάν

Εκεί την εντόπισε ένας γείτονας να περιφέρεται μέσα στα αίματα και την μετέφερε για ασφάλεια στο σπίτι του. Εκείνος έφυγε για να πολεμήσει την Χαμάς αλλά όταν επέστρεψε διαπίστωσε ότι η 4χρονη μαζί με την οικογένεια του είχαν απαχθεί.

Γάζα: Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία για την νέα απελευθέρωση 13 Ισραηλινών ομήρων

Αβιγκέιλ Αϊντάν

Τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του παιδιού κρύφτηκαν στην ντουλάπα του σπιτιού για 14 ώρες και γλίτωσαν την απαγωγή αλλά βρίσκονται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Αποστολή στο Ισραήλ: Το θρίλερ με τους ομήρους, τα παιχνίδια της Χαμάς και η επόμενη ημέρα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με την θεία της 4χρονης, δεν γνωρίζουν εάν το κοριτσάκι γνωρίζει για τον θάνατο των γονιών της. Η οικογένεια των γειτόνων της 4χρονης είναι ανάμεσα στους σημερινούς ομήρους που απελευθερώθηκαν.

Αβιγκέιλ Αϊντάν

Δεν θα της πω τίποτα, λέει ο παππούς της

Ο παππούς της 4χρονης, Κάρμελ Αϊντάν είπε ότι δεν μπορούσε να το πιστέψει όταν είδε το κοριτσάκι σε φωτογραφίες να έχει απελευθερωθεί και να επιστρέφει στο Ισραήλ.

«Δεν το πίστευα μέχρι που το είδα. Τώρα είμαι ήρεμος, αλλά όχι εντελώς ήρεμος γιατί υπάρχει ευτυχία, αλλά υπάρχει και η απουσία του Ροέ και της Σμαντάρ (σ.σ. των γονιών της 4χρονης)», είπε έξω από το σπίτι του σε δημοσιογράφους ο Κάρμελ Αϊντάν.

Όπως εξήγησε ο παππούς πίστευε ότι το κοριτσάκι θα απελευθερωνόταν με την πρώτη ομάδα των ομήρων. «Και ψάχναμε. Δεν είναι εκεί. Τι απογοήτευση. Ρωσική ρουλέτα. Περιμέναμε τη δεύτερη μέρα. Και πάλι, η Αβιγκέιλ δεν είναι εκεί Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε», ανέφερε ο παππούς της 4χρονης.

Κάρμελ Αϊντάν
Ο παππούς της 4χρονης.

Λέει ότι ο θάνατος των γονιών της 4χρονης «είναι μία πληγή που δεν θα κλείσει ποτέ». Σε ερώτηση τι θα της πει μόλις την συναντήσει ο Κάρμελ Αϊντάν απάντησε: «Δεν θα της πω τίποτα. Θα τη φιλήσω, θα τη χαϊδέψω, θα την αγκαλιάσω. Να μιλήσω; Όχι. Δεν υπάρχει τίποτα να πω».

Τέλος τόνισε ότι αν και έχει απίστευτη χαρά για την επιστροφή της εγγονής του υπάρχουν πολλοί όμηροι που δεν έχουν επιστρέψει ακόμα. «Θέλω πολύ να επιστραφούν και ο ισραηλινός στρατός να ολοκληρώσει αυτό που έχει υποσχεθεί: Όλοι οι όμηροι [σ.σ. να γυρίσουν πίσω] και η Χαμάς [σ.σ. να καταστραφεί]», κατέληξε ο Κάρμελ Αϊντάν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ