Ελεύθερα με εγγύηση τρία άτομα που είχαν συλληφθεί για το «φορτηγό της φρίκης»

Τρία πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί σε σχέση με την έρευνα για τον θάνατο 39 ανθρώπων σε κοντέινερ φορτηγού, αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Έσεξ στη νότια Αγγλία.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα από το Ουόρινγκτον της βόρειας Αγγλίας αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση μέχρι τις 11 Νοεμβρίου ενώ ένας άνδρας από τη Βόρεια Ιρλανδία αφέθηκε επίσης ελεύθερος με εγγύηση μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, ανέφερε σε δήλωσή της η αστυνομία.

Χθες απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του οδηγού του φορτηγού, του 25χρονου Μορίς Ρόμπινσον, για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, λαθραία διακίνηση ανθρώπων, υποβοήθηση της παράτυπης μετανάστευσης και ξέπλυμα χρημάτων. Τη Δευτέρα θα παρουσιασθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, μεταξύ των τριών προσώπων, που είχαν συλληφθεί την Παρασκευή και αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση, περιλαμβάνονται η τελευταία δηλωμένη ιδιοκτήτρια του φορτηγού Scania, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει το κοντέινερ ψυγείο όπου ανακαλύφθηκαν την Τετάρτη τα 39 πτώματα σε βιομηχανικό πάρκο στο Γκρέις, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το Λονδίνο, και ο σύζυγός της. Και οι δύο είναι ηλικίας 38 ετών.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έθεσαν ερωτήσεις στο ζευγάρι πριν αυτό συλληφθεί, αμφισβητούν οποιαδήποτε ανάμιξή τους και υποστηρίζουν πως είχαν πουλήσει το φορτηγό πριν από λίγο περισσότερο από έναν χρόνο.

Το άλλο πρόσωπο που αφέθηκε ελεύθερο είναι ένας 46χρονος άνδρας, και όχι 48 ετών, όπως ανέφερε μέχρι τότε η αστυνομία, ο οποίος είχε συλληφθεί την Παρασκευή στο λονδρέζικο αεροδρόμιο του Στάνστεντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ