Το όνειρο τελείωσε νωρίς – Τα πρόσωπα της τραγωδίας στο “φορτηγό της φρίκης” – ΦΩΤΟ

Συγκλονίζει η υπόθεση του φριχτού θανάτου 39 μεταναστών μέσα σε ένα ψυγείο-κοντέινερ στο Έσεξ της Μ. Βρετανίας. Τριάντα ένας άνδρες και 8 γυναίκες ταξίδεψαν από την Κίνα και το Βιετνάμ στην καρφίτσα ενός φορτηγού επιζητώντας ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τις οικογένειες που άφησαν πίσω. Πλήρωσαν χιλιάδες λίρες για να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι στο όνειρο, που μετατράπηκε σε τραγωδία, αφού πάγωσαν μέχρι θανάτου.

Οι σοροί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στο Τσέλμσφορντ ώστε να γίνει η ταυτοποίησή τους. Εικάζεται ότι από τους 39 νεκρούς, οι 25 κατάγονται από το Βιετνάμ και μάλιστα είναι από την ίδια παραθαλάσσια και πάμπφτωχη περιοχή, Γιεν Τιαν.

Οι συγγενείς τους αναφέρουν ότι πολλοί από αυτούς πήγαιναν για να εργαστούν σε ινστιτούτα αισθητικής. Επίσης, σύμφωνα με τη Sun, φέρεται να δέχτηκαν επισκέψεις από μέλη του κυκλώματος διακίνησης που τους προσέφεραν επιστροφή χρημάτων για το αποτυχημένο ταξίδι, επιζητώντας προφανώς τη σιωπή τους.

Μόνο τα στοιχεία επτά φερόμενων θυμάτων έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής: Anna Bui Thi Nhung, Pham Thi Tra My, Nguyen Dinh Luong, Nguyen Dinh Tu, Vo Ngoc Nam και τα ξαδέρφια Hung Nguyen και Hoang Van Tiep.

Η 19χρονη αισθητικός από το Βιετνάμ, Anna Bui Thi Nhung, πλήρωσε σε πράκτορα περισσότερα από 10.000 δολάρια για να ταξιδέψει στη Μ. Βρετανία. Σύμφωνα με συγγενή της θα δούλευε ως μανικιουρίστ σε ινστιτούτο αισθητικής.

Η αδερφή της και η μητέρα της κλαίνε απαρηγόρητες ενώ έστησαν ιερό στο σπίτι τους όπου μπορούν να προσεύχονται για εκείνη. Η οικογένεια έμαθε από φίλο που ζει στη Βρετανία ότι η κοπέλα είναι ένα από τα θύματα.

Στις 21 Οκτωβρίου, μέρες προτού χαθεί η επαφή με τη 19χρονη, αυτή είχε γράψει σε ανάρτηση στο Facebook: “Το να είσαι ενήλικας σημαίνει να κρύβεις τη θλίψη σου στο σκοτάδι και να έχεις ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου”.

Η Nhung έφυγε τον Αύγουστο και πήγε πρώτα στην Κίνα προτού φθάσει σε Γερμανία και μετά στο Βέλγιο όπου η οικογένεια εικάζει ότι επιβιβάστηκε στο μοιραίο φορτηγό. Ο πατέρας της πέθανε από καρκίνο πριν από μερικά χρόνια, ενώ η μητέρα της δεν μπορεί να εργαστεί λόγω προβλημάτων υγείας. όλοι χρηματοδότησαν το ταξίδι της στο εξωτερικό καθώς η μόνη ελπίδα ήταν να τους στέλνει χρήματα να ζήσουν.

Η 26χρονη Pham Thi Tra My,από το Βιετνάμ ήταν το πρώτο φερόμενο θύμα που δημοσιοποιήθηκε, Η ίδια έστειλε μηνύματα στην οικογένειά της ζητώντας συγγνώμη που δεν τα κατάφερε αν και πλήρωσε σχεδόν 33.000 δολάρια στους διακινητές για να ταξιδέψει στη Βρετανία με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής. “Πεθαίνω γιατί δεν μπορώ να αναπνεύσω. Συγγνώμη μαμά”, έγραψε μεταξύ άλλων στα μηνύματά της. Οι γονείς της συντετριμμένοι μίλησαν στο CNN για τον αδόκητο και επώδυνο χαμό της κόρης τους.

Σύμφωνα με ΜΚΟ, φέρεται να την έπεισαν να αγοράσει εισιτήριο VIP για να φθάσει στον προορισμό της ενώ η οικογένειά της έβαλε υποθήκη το φτωχόσπιτό της για να βρει τα χρήματα.

Ένας 20χρονος από φτωχή περιοχή του Βιετνάμ με όνειρο μιας καλύτερης ζωής φέρεται να είναι ανάμεσα στα θύματα. Πρόκειται για τον Nguyen Dinh Luong, 20. Ο πατέρας του είπε ότι ο γιος του τού ανέφερε πριν από δύο εβδομάδες ότι σχεδίαζε να ταξιδέψει στη Βρετανία από τη Γαλλία όπου ζούσε παράνομα από το 2018. Θα πλήρωνε 14.000 δολάρια για το ταξίδι και αναμενόταν να εργαστεί και αυτός σε ινστιτούτο αισθητικής. Όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα από έναν Βιετναμέζο φίλο σχετικά με την τραγωδία, ο πατέρας του έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Δεν έχει καταφέρει να τον εντοπίσει όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Ήταν ανάμεσα σε μια ομάδα ανθρώπων που προσπαθούσαν να φθάσουν στη Βρετανία. Το 2017 είχε φύγει να εργαστεί στη Ρωσία και μετά στην Ουκρανία. Τον Απρίλιο του 2018 έφθασε στη Γερμανία και μετά στη Γαλλία.

Πριν από λίγους μήνες ο Nguyen Dinh Tu ζήτησε από τη σύζυγό του να τον βοηθήσει να συγκεντρώσουν 14.000 δολάρια για να καλύψει το κόστος για το ταξίδι από τη Γερμανία στη Βρετανία. Εργαζόταν παράνομα σε Ρουμανία και Γερμανία.

Η γυναίκα του τώρα έμεινε μόνη της μαζί με το παιδί τους με αυτό το δυσθεώρητο γι αυτήν χρέος. Όπως είπε έχασε την επαφή μαζί του από τις 21 Οκτωβρίου. Φίλοι του θα τον συναντούσαν κατά την άφιξή του αλλά ενημέρωσαν τον πατέρα του ότι ήταν στο μοιραίο φορτηγό.

Πατέρας δύο παιδιών ο 28χρονος Vo Ngoc Nam ζήτησε από την οικογένειά του να προσεύχεται για το ταξίδι του. Η σύζυγός του Ta Thi Oanh, είπε στα βιετναμέζικα μέσα ότι είχαν μιλήσει την προηγούμενη Τρίτη το απόγευμα και της είχε πει ότι ήταν στο φορτηγό και πήγαινε στη Βρετανία.

Μία θεία απευθύνει έκκληση για πληροφορίες για τους ανιψιούς της που φέρεται να ήταν και οι δύο στο φορτηγό της φρίκης. Οι 33χρονοι Hung Nguyen και Hoang Van Tiepέδωσε φωτογραφίες τους στα social media με την ελπίδα να τους βρει ζωντανούς.

Πηγή: Daily Mail, Πηγή φωτό: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ