Συγκλονίζουν οι γονείς της 26χρονης Βιετναμέζας: Νομίζαμε ότι ήταν ασφαλής – ΦΩΤΟ

Το ελπιδοφόρο ταξίδι σε ένα καλύτερο αύριο κατέληξε σε μία ανείπωτη τραγωδία. Η 26χρονη Pham Thi Tra My φέρεται να είναι ανάμεσα στους 39 νεκρούς που πάγωσαν μέχρι θανάτου στο φορτηγό της φρίκης στο Έσεξ.

Οι γονείς της Nguyen Thi Phong και Pham Van Thin είναι δύο φτωχοί άνθρωποι, ζουν σε ένα μικρό, πλινθόκτιστο σπίτι με τσίγκινη οροφή και υψωμένη τη σημαία της χώρας τους απέξω, στην πόλη Νγκιεν, στην επαρχία Χα Τιν του Βιετνάμ.

Και οι δύο μαζί έχουν έσοδα 361 ευρώ τον μήνα περίπου, αλλά με το όνειρο να προσφέρουν ένα καλύτερο αύριο στην κόρη τους κατάφεραν με μεγάλες θυσίες να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα 35.000 ευρώ για να πληρώσουν τον διακινητή να πάρει στο ταξίδι που έμελλε να είναι το τελευταίο της ζωής της την κόρη τους.

Είναι εκείνη η κοπέλα που το συγκλονιστικό μήνυμά της κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αποχαιρετώντας στην ουσία τους γονείς της γράφοντας ότι πεθαίνει καθώς δεν μπορεί να αναπνεύσει. “Συγγνώμη μαμά” ήταν οι τελευταίες λέξεις του μηνύματος.

    Ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ότι η κοπέλα είναι ανάμεσα στους 39 νεκρούς αλλά η οικογένειά της φοβάται για τα χειρότερα. Η Μ. Βρετανία συνεργάζεται με το Βιετνάμ ώστε να επιβεβαιώσουν τις ταυτότητες των θυμάτων αλλά επίσημα δεν έχει δοθεί κάποιο όνομα ή ακόμη και εθνικότητα στη δημοσιότητα.

    Μιλώντας στο CNN ο πατέρας της, Pham Van Thin, λέει ότι δεν μπορεί να συνέλθει από την οδύνη τονίζοντας ότι ήταν πολύ οδυνηρό να λάβει αυτό το μήνυμα. Είπε πως η κόρη του πρέπει να ήξερε ότι θα πέθαινε όταν το έστελνε.

    “Έχω την πολυαγαπημένη μου κόρη και τα χρήματά μου” λέει θλιμμένος προσθέτοντας ότι οι διακινητές δεν είπαν στην οικογένεια πώς θα μετέφεραν την 26χρονη στη Μ. Βρετανία. Ταξίδεψε μέσω Κίνας και Γαλλίας και όταν πλέον είχαν χάσει επαφή μαζί της, ο άνδρας ανέφερε την εξαφάνισή της. Ωστόσο, πλέον ήταν αργά και για εκείνη και για τους άλλους 38 συνοδοιπόρους στον θάνατο. Πλέον το οξυγόνο τους είχε είχε τελειώσει.

    “Οι διακινητές είπαν πως είναι ασφαλής διαδρομή, ότι οι άνθρωποι πάνε με αεροπλάνο, αυτοκίνητο… Αν το ήξερα ότι θα πήγαινε έτσι, ποτέ δεν θα την άφηνα να φύγει” πρόσθεσε ο πατέρας της.

    Από την πλευρά της, η μητέρας της, Nguyen Thi Phong, είπε ότι βασίζεται πια στις βρετανικές και βιετναμέζικες αρχές να φέρουν την κόρη της σπίτι. Ποτέ δεν θα πάρουν πίσω τα χρήματα που έδωσαν για αυτό το καταραμένο ταξίδι.

    Πηγή: CNN

    Μοιράσου το:

    σχολίασε κι εσύ