Εκτινάχθηκαν οι πωλήσεις του κλασικού αριστουργήματος του Βίκτωρος Ουγκώ μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι πωλήσεις του κλασικού αριστουργήματος του Βίκτωρος Ουγκώ “Η Παναγία των Παρισίων” μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον Καθεδρικό Ναό. Το επικό ρομαντικό μυθιστόρημα ανέβηκε στην πρώτη θέση στη λίστα των ευπώλητων της Amazon.

Το βιβλίο πραγματεύεται την ιστορία της όμορφης Εσμεράλντα και του κωδωνοκρούστη Κουασιμόδου. Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και μετά την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, όταν το κλασικό έργο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ “Το Παρίσι είναι μια γιορτή” είχε βρεθεί στην κορυφή των bestseller στις διαδικτυακές πωλήσεις.

Την Τρίτη πάντως, στην τρίτη θέση των bestseller της Amazon ήταν έκδοση της “Παναγίας των Παρισίων” που κυκλοφόρησε το 2012, ενώ στην όγδοη θέση ήταν μια άλλη έκδοση. Παράλληλα αυξήθηκε η ζήτηση σε οδηγούς του Παρισίων.

Υπενθυμίζεται πως στο αριστούργημα του Γάλλου μυθιστοριογράφου, περιγράφεται μία σκηνή όπου η Παναγία των Παρισίων τυλίγεται στις φλόγες, με κάποιους να μιλάνε για προφητική περιγραφή: «Όλα τα βλέμματα στράφηκαν στο πιο ψηλό μέρος της εκκλησίας. Αυτό που έβλεπαν ήταν κάτι συγκλονιστικό. Μια μεγάλη φλόγα υψωνόταν ανάμεσα στους δυο πύργους με ανεμοστρόβιλους και σπινθήρες, μια τεράστια και ανεξέλεγκτη φλόγα η οποία πότε φαινόταν και πότε χανόταν από τον πυκνό καπνό». Το βιβλίο εκδόθηκε το 1831.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ