Εκτιμήσεις Μεντβέντεφ για τιμές-φωτιά στο φυσικό αέριο στην Ευρώπη

Μετά την απόφαση της Γερμανίας να παγώσει την πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που εκτελεί χρέη αναπληρωτή προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, προέβλεψε ότι η Ευρώπη θα βρεθεί σ’ έναν νέο κόσμο, στον οποίο θα πληρώνει 2.000 ευρώ για τα χίλια κυβικά μέτρα αερίου.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έδωσε εντολή να παγώσει η πιστοποίηση του Nord-Stream-2. «Τι να πούμε λοιπόν. Καλωσορίσατε στον νέο κόσμο, στον οποίο ήδη σύντομα οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν 2.000 ευρώ τα χίλια κυβικά φυσικού αερίου!» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Νωρίτερα, σήμερα, ο Σολτς είχε δηλώσει ότι η γερμανική κυβέρνηση παγώνει την πιστοποίηση του αγωγού Nord-Stream-2 μετά την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Συγκεκριμένα, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομίας να προχωρήσει στα απαραίτητα διοικητικά και νομικά βήματα ώστε ο αγωγός να μην μπορεί να λάβει την αναγκαία για τη λειτουργία του πιστοποίηση. «Και χωρίς αυτή την πιστοποίηση, ο Nord Stream 2 δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία», τόνισε ο Σολτς.

SPD -Σολτς

Είναι προφανές, τόνισε, ότι η κατάσταση πρέπει τώρα να επανεκτιμηθεί και να ληφθούν υπόψη «όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν». Ο Γερμανός καγκελάριος επαίνεσε ακόμη την ουκρανική κυβέρνηση διότι «μέχρι τώρα δεν επέτρεψε στον εαυτό της να προκληθεί» από τη Ρωσία και υπογράμμισε ότι στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών «ξεκαθαρίσαμε ότι η Ρωσία δεν έχει απολύτως καμία στήριξη για τις ενέργειές της». Ο ρώσος Πρόεδρος, συνέχισε ο κ. Σολτς, περιμένει τώρα μία πρόκληση «προκειμένου να έχει μια δικαιολογία για να καταλάβει ενδεχομένως όλη την Ουκρανία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ