Κορονοϊός-Βρετανία: Θετικός ο Μπόρις Τζόνσον

Θετικός στον κορονοϊό είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας. Ο Τζόνσον φέρεται να έχει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Όπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter, «τις τελευταίες 24 ώρες έχω αναπτύξει ήπια συμπτώματα και βγήκα θετικός στο τεστ για τον κορονοϊό. Τώρα, βρίσκομαι σε αυτοαπομόνωση, αλλά θα συνεχίσω να ηγούμαι της κυβέρνησης, μέσω βίντεο-διασκέψεων καθώς παλεύουμε ενάντια στον ιό. Μαζί θα τον νικήσουμε».

Η Ντάουνινγκ Στριτ αναφέρει πως ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε το τεστ, γιατί έτσι τον συμβούλεψε ο επικεφαλής του ιατρικού γραφείου του, καθηγητής Κρις Γουίτι, αφού είχε «ήπια συμπτώματα» την Πέμπτη.

Σημειώνεται πως ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ η σύντροφός του είναι έγκυος, όπως ανακοινώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει δεχτεί σφοδρή κριτική για την αμφιλεγόμενη πολιτική που ακολούθησε στη χώρα, σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε πως ακόμη115 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία τις τελευταίες 24 ώρες, έχοντας νοσήσει από τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 578, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν επίσημα καταγραφεί πέρασε το φράγμα των 10.000.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ