Εκλογές στη Γερμανία: Θρίλερ λίγο πριν από τις κάλπες – Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Δύο ημέρες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) διατηρεί το προβάδισμά του, ωστόσο η διαφορά από τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) έχει πλέον συρρικνωθεί στη μία μονάδα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Allensbach για λογαριασμό της Frankfurter Allgemeine Zeitung, το SPD χάνει μία μονάδα και βρίσκεται στο 26%, ενώ CDU/CSU κερδίζουν 0,5 και φθάνουν στο 25%.

Οι Πράσινοι κερδίζουν επίσης μισή μονάδα και ανεβαίνουν στο 16% και ακολουθούν το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) με 10,5% (+0,5), η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 10% (-1) και η Αριστερά με 5% (-1).

Γερμανία Εκλογές

Λαρς Κλίνγκμπαϊλ (SPD): Απρεπής η προεκλογική εκστρατεία Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών

Για απρεπή προεκλογική εκστρατεία κατηγόρησε τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) στην τελευταία συγκέντρωση του κόμματός του, ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Λαρς Κλίνγκμπαϊλ.

«Αγωνιζόμαστε για κάθε μία ψήφο μέχρι την Κυριακή», τόνισε.

«Οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) στερούνται πολιτικού περιεχομένου. Το μόνο που έχουν βρει (για να μας αντιμετωπίσουν) είναι η λάσπη. Και ρίχνουν αυτή τη λάσπη εδώ και εβδομάδες τώρα.

Αυτή είναι η πιο απρεπής προεκλογική εκστρατεία που έχω δει ποτέ από τους συντηρητικούς. Το κάνουν αυτό επειδή φοβούνται μην χάσουν την εξουσία στη χώρα», δήλωσε σήμερα στην τελευταία συγκέντρωση των Σοσιαλδημοκρατών στην Κολωνία.

«Ο υποψήφιος καγκελάριος Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών Άρμιν Λάσετ πίστευε ότι θα μπορούσε να πάει στην καγκελαρία με μια κλινάμαξα.

Αυτό ήταν το σχέδιό τους. Δεν ήθελαν να κάνουν προεκλογική εκστρατεία, αλλά οι πολίτες δεν συμμετείχαν», πρόσθεσε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

«Το SPD θα συνεχίσει να αγωνίζεται για κάθε μία ψήφο μέχρι την ημέρα των εκλογών» τόνισε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ