“Εκεί όπου οι άνθρωποι ξεχνούν να πεθάνουν”

“Εκεί όπου οι άνθρωποι ξεχνούν να πεθάνουν” 

 

«Το νησί που οι άνθρωποι ξεχνούν να πεθάνουν», τιτλοφορείται άρθρο της διαδικτυακής έκδοσης των  New York Times, για την μακροζωία στην Ικαρία.

Το άρθρο είναι προσαρμογή από τη νέα έκδοση των Blue Zones του Dan Buettner που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα με το National Geographic.

Το «μυστικό της μακροζωίας», προσπαθεί να …λύσει ο αρθρογράφος, αναφέροντας για τους Ικαριώτες ότι , δεν αγχώνονται, δεν φορούν ρολόγια, εμπιστεύονται τα βότανα και τη φύση και πίνουν κρασί. Στο άρθρο, αναφέρονται μάλιστα αρκετές ιστορίες υπέργηρων κατοίκων του νησιού, καθώς και τα… μυστικά τους για την μακροζωία.

Οι κάτοικοι  του νησιού, κατέχουν  το ρεκόρ μακροβιότητας αφού,  ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη μόνο το 0,1% του πληθυσμού ζει πάνω από 90 χρόνια, στην Ικαρία το αντίστοιχο ποσοστό είναι δεκαπλάσιο με παράλληλη διατήρηση καλής ποιότητας ζωής. Πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα έδειξαν ότι η Ικαρία, μαζί με τη Σαρδηνία, τη Λόμα Λίντα του Μεξικoύ, την Νικόγια στην Κόστα Ρίκα και την Οκινάβα της Ιαπωνίας, είναι οι περιοχές του κόσμου με τα υψηλότερα ποσοστά υπερήλικων.

 

Πηγή: perierga.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ