Είναι 58 ετών παρθένα και έχει απορρίψει 15 άντρες – Ο όρκος που έδωσε πριν από 15 χρόνια

Η Duni, μια 58χρονη γυναίκα από την Αλβανία, είναι η τελευταία «Burrnesha» (που σημαίνει ορκισμένη παρθένα) στη χώρα. Η παράδοση αυτή, που κρατάει από τον Μεσαίωνα, επιτρέπει στις γυναίκες να ζουν ως άνδρες, αρκεί να δώσουν όρκο να μην συνάψουν ποτέ ερωτική σχέση ή να παντρευτούν.

Η Duni έδωσε τον όρκο της πριν από 35 χρόνια, όταν ήταν 23 ετών. Η απόφαση της αυτή ήταν μια αντίδραση στην παραδοσιακή υποταγή των γυναικών στην οικογένεια ή στον σύζυγο τους. Η ίδια δεν είναι τρανς, αλλά επέλεξε να ζει ως άνδρας για να έχει ίσα δικαιώματα με τους άλλους.

Σύμφωνα με την Mirror, η Duni έχει απορρίψει 15 υποψήφιους μνηστήρες. Φοράει πάντα ανδρικά ρούχα και έχει κοντά μαλλιά.

Η Duni είναι μια ισχυρή και ανεξάρτητη γυναίκα που έχει επιλέξει να ζήσει τη ζωή της με τον δικό της τρόπο. Η ιστορία της είναι μια υπενθύμιση ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τον δικό τους δρόμο στη ζωή, ανεξάρτητα από την παράδοση ή τις προσδοκίες της κοινωνίας.

«Όταν πέθανε ο πατέρας μου ο αδερφός και η αδερφή μου ήταν νέοι, εκείνη την εποχή. Τότε, ένα κορίτσι ή μια γυναίκα ήταν πάντα κάποιος που υπηρετεί. Έτσι είχα δύο επιλογές: να υπηρετήσω την οικογένεια ενός συζύγου ή να γίνω “ορκισμένη παρθένα και να υπηρετώ τη δική μου οικογένεια», είπε η ίδια, η οποία δεν μετανιώνει για την επιλογή της και δηλώνει περήφανη, γιατί ένιωθε ελεύθερη όλα τα χρόνια, ενώ μπόρεσε να σταθεί πλάι στην οικογένεια της.

Ωστόσο, δεν πιστεύει ότι οι γυναίκες πρέπει να ακολουθούν μια ζωή αγαμίας για να είναι «δυνατές». «Ήμουν πολύ δυνατή, οπότε τα περισσότερα παιδιά με φοβόντουσαν, ακόμη και σήμερα. Οι γυναίκες στις μέρες μας είναι τόσο τυχερές γιατί μπορούν να είναι ανεξάρτητες και να κάνουν ό,τι θέλουν. Χαίρομαι όταν βλέπω ότι μια κυρία μπορεί να είναι δικηγόρος, πρόεδρος ή διευθύντρια», υπογραμμίζει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ