Έγκλημα μίσους στις ΗΠΑ; 52χρονη παιδίατρος δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι μπροστά στους γείτονες της

Μια παιδίατρος δολοφονήθηκε με μαχαίρι σε ένα τραπέζι για πικνίκ έξω από το σπίτι της στο Τέξας των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο. Δράστης του εγκλήματος είναι ένας 24χρονος και εκφράζονται φόβοι στα τοπικά ΜΜΕ ότι μπορεί το κίνητρο του μπορεί να ήταν θρησκευτικό μίσος.

Η 52χρονη γιατρός, Talat Jehan Khan καθόταν στον κοινόχρηστο χώρο έξω από το σπίτι της και μιλούσε στο τηλέφωνο. Ο 24χρονος την πλησίασε και άρχισε να την μαχαιρώνει αρκετές φορές.

Σύμφωνα με το δίκτυο FOX news, αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι η 52χρονη καθόταν μόνη με τον σκύλο της όταν ο νεαρός «ήρθε από το πουθενά» και της επιτέθηκε μπροστά σε γείτονες και παιδιά.

Ο 24χρονος δράστης

Ο Matthew Amador που ήταν μπροστά στην δολοφονία είπε ότι άκουσε ουρλιαχτά και όταν βγήκε έξω είδε τον 24χρονο να ελέγχει τον σφυγμό του θύματος. «Τον είδα να ελέγχει τον σφυγμό της και μετά τη μαχαίρωσε τρεις φορές», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Μετά το έγκλημα ο 24χρονος τράπηκε σε φυγή αλλά η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να τον συλλάβει λίγη ώρα μετά, αφού οι αυτόπτες μάρτυρες είχαν δώσει την ακριβή περιγραφή του. Οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει το κίνητρο της δολοφονίας ή αν η έρευνα θεωρεί πιθανόν να πρόκειται για έγκλημα μίσους. Ωστόσο το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων στο Χιούστον είπε ότι παρακολουθεί στενά την υπόθεση.

«Δεν είμαστε σίγουροι αυτή τη στιγμή αν πρόκειται για έγκλημα μίσους. Ωστόσο, δεδομένων των τραγικών συνθηκών, δίνουμε πολύ μεγάλη προσοχή στην έρευνα. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση ενώ θα ξεκινήσουμε τη δική μας έρευνα και θα συνεχίσουμε τον καθιερωμένο διάλογο με τις αρχές επιβολής του νόμου» ανέφερε σε ανακοίνωση η οργάνωση.

Η 52χρονη ήταν μουσουλμάνα και είχε μετακομίσει από το Σιάτλ στο Τέξας τον περασμένο Ιούλιο μαζί με την κόρη της. Η οικογένεια της ανέφερε στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι δεν πιστεύει πώς η γυναίκα γνώριζε τον δράστη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ