Ευχαριστίες της Μπριζίτ Μακρόν στους Βραζιλιάνους για τη στήριξή τους μετά τις προσβολές Μπολσονάρου – ΦΩΤΟ

Τους Βραζιλιάνους ευχαρίστησε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, για την υποστήριξή τους μετά τα προσβλητικά σχόλια που έκανε σε βάρος της ο πρόεδρος της χώρας τους Ζαΐχ Μπολσονάρου.

“Θα ήθελα απλώς να πω (…) δυο λόγια στους Βραζιλιάνους και τις Βραζιλιάνες, στα πορτογαλικά: muito obridaga” (σ.σ. σας ευχαριστώ πολύ). Οι καιροί αλλάζουν. Υπάρχουν κάποιοι που βρίσκονται ήδη πάνω στο τρένο της αλλαγής, οι γυναίκες είναι εκεί, όπως κι εσείς που σχεδόν όλοι το καταλάβατε, κύριοι. Όχι όμως όλοι: κάποιοι είναι στην αποβάθρα και είμαι σίγουρη ότι δεν θα αργήσουν να ανέβουν στο τρένο”, είπε η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν, δηλώνοντας “πολύ συγκινημένη” από την υποστήριξη που της εξέφρασαν οι Βραζιλιάνοι.

Η δήλωση αυτή έγινε στο περιθώριο των εγκαινίων ενός μουσείου στο Αζινκούρ.

Την Τετάρτη, ο Μπολσονάρου διέγραψε τις αναρτήσεις του στο Facebook που αφορούσαν τη σύζυγο του Μακρόν “για να μην παρερμηνευθούν”, όπως είπε ο εκπρόσωπός του. Στο μεταξύ όμως, στο Twitter, υπό το χάσταγκ #DisculpaBrigitte (“Συγγνώμη Μπριζίτ”) πολλοί χρήστες είχαν εκφράσει την ντροπή τους για τα σχόλια αυτά.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.