Εδώ θα μείνει ο Πάπας

Εδώ θα μείνει ο Πάπας 

Μπορεί ο Πάπας Βενέδικτος να αποφάσισε πως θα αφοσιωθεί στην προσευχή για την υπόλοιπη ζωή του, ωστόσο ο πρώτος Ποντίφικας μετά από περισσότερα από 700 χρόνια που θα παραιτηθεί από τη θέση του, θα παραμείνει στην «καρδιά» του Βατικανού. 

Το σπίτι του θα μετατραπεί ουσιαστικά σε… νοσοκομείο, καθώς θα έχει όλα όσα απαιτούνται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας του Βενέδικτου, ο οποίος – όπως αποκαλύφθηκε – για πολλά χρόνια έχει βηματοδότη. 

Βατικανό: Ο Πάπας έχει βηματοδότη

Ήδη αυτήν την περίοδο το μοναστήρι της «Μητέρας της Εκκλησίας» είναι υπό ανακαίνιση και μετά την παραίτηση – σοκ του Πάπα Βενέδικτου, θα του προσφέρει ένα λειτουργικό, τετραώροφο, μοντέρνο σπίτι, το οποίο θα του παρέχει ένα σύγχρονο παρεκκλήσι, κήπο και βεράντα στον τελευταίο όροφο. Σύμφωνα με το Reuters, το ηλικίας είκοσι ετών περιφραγμένο σπίτι δεν θα μπορούσε να είναι σε πιο κεντρικό σημείο στο Βατικανό, εκεί όπου ο Πάπας Βενέδικτος θα παραμείνει επικεφαλής μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Βρίσκεται περίπου 200 μέτρα μακριά από τον Ναό του Αγίου Πέτρου, εκεί όπου ο διάδοχός του θα αφοσιωθεί στα νέα του καθήκοντα τον επόμενο μήνα.

Την στιγμή που ακόμη και οι πιο κοντινοί συνεργάτες του παραδέχονται πως αιφνιδιάστηκαν με την απόφασή του να αφήσει τον Θρόνο, για πολλούς η ζωή ως πρώην Πάπας θεωρείται ένα… ανεξερεύνητο έδαφος και είναι πολλοί αυτοί που αναφέρουν πως σε περίπτωση ανάμιξης του Πάπα Βενέδικτου στο έργο του επόμενου Ποντίφικα, ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα στο Βατικανό. 

Η μοίρα του Βενέδικτου, ο οποίος έχει γίνει γνωστός για το καλό του γούστο στα παπούτσια αλλά και για τα υψηλής ραπτικής άμφια, θα είναι πολύ διαφορετική, αν και οι αξιωματούχοι της Εκκλησίας εξακολουθούν να αναζητούν ποια θα είναι η νέα του ζωή. Από τα παπικά διαμερίσματα, στα οποία πέρασε τα τελευταία οκτώ χρόνια της ζωής του, θα εγκατασταθεί προσωρινά σε έναν λιγότερο μεγαλοπρεπή περιβάλλοντα χώρο, σε μια λίμνη στους λόφους της Ρώμης, όπου και θα παραμείνει για όσο διαρκέσει η διαδικασία για την εκλογή νέου Πάπα. 

Ήξερα εδώ και μήνες ότι ο Πάπας θα παραιτηθεί 

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ