Golden Steer Steakhouse: Εδώ έτρωγαν το φιλέτο τους ο Elvis Presley, η Marilyn Monroe, o Frank Sinatra και άλλοι σταρ

Το  Golden Steer Steakhouse είναι ένα ιστορικό εστιατόριο που ιδρύθηκε στο Las Vegas το 1958. Ο χώρος τόσο του μπαρ όσο και του φαγητού είχε μία κλασική βικτωριανή ατμόσφαιρα της εποχής του χρυσού στο San Francisco.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Από την αρχή της λειτουργίας του το μαγαζί προσέφερε εξαιρετικά κρέατα USDA Prime Aged από μοσχάρια που διατρέφονταν κυρίως με καλαμπόκι από το Κολοράντο και την Νεμπράσκα. Εξαιρετικά πιάτα στις γνωστές κατηγορίες των κρεατοφάγων, όπως το Prime Rib (English Cut ή Diamond Lil Cut), το Rib Eye Steak, το Porterhouse ή το Filet Mignon, με γεύσεις και ψήσιμο που έκαναν τους πελάτες να θέλουν να πηγαίνουν ξανά και ξανά.

Golden Steer Steakhouse

Στο Golden Steer Steakhouse σύχναζε ο Elvis Presley, η Marilyn Monroe με τον σύζυγό της Joe DiMaggio, ο Frank Sinatra μαζί και με τα υπόλοιπα μέλη του Rat Pack, δηλαδή τον Dean Martin και τον Summy Davis Jr.

Επίσης εκεί σύχναζαν η Natalie Wood, ο Al Hirt, ο Nat King Cole, ο John Wayne, η Angie Dickinson, η Shirley MacLaine, ο Muhammad Ali, o Charles Bronson, ακόμα και μέλη της μαφίας όπως ο περίφημος Tony Spilotro, ο οποίος έφαγε στο Golden Steer για τελευταία φορά, τρεις μόλις μέρες πριν τον βρουν νεκρό…!

Εκτός από το γεγονός ότι το Golden Steer είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Las Vegas, πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει και ως το στέκι που έχει τα καλύτερα steaks στον πλανήτη. Εκτός όμως από τα κρέατα διαθέτει μια πολύ ποιοτική ποικιλία από θαλασσινά, μεγάλες γαρίδες, σολομό από την Αλάσκα και αστακό.

Θρυλική έχει μείνει η σαλάτα Caesar, την οποία την φτιάχνουν στο τραπέζι μπροστά στους πελάτες με υλικά όπως η μουστάρδα Dijon, πολτό από φρεσκοκομμένο σκόρδο, πατέ από αντσούγιες, έναν κρόκο αυγού, κρουτόν και ολίγη τριμμένη παρμεζάνα. Πρόκειται για την παραδοσιακή συνταγή του εφευρέτη της caesar salad, του Caesar Cardini, ενός εστιάτορα στην Tijuana του Maxico.

Συνήθως κάθε γεύμα ή δείπνο ολοκληρώνεται με ένα επίσης διάσημο γλυκό του εστιατορίου, που και αυτό ετοιμάζεται στο τραπέζι και που αποτελείται από παγωτό βανίλια περιχυμένο με φλαμπέ καραμελωμένα Cherries Jubilee. Ενα επιδόρπιο που μοιάζει με… κόσμημα!

Για κλείσιμο προτείνεται ένα ποτό που αποτελείται από ένα ειδικού σχεδιασμού και γλυπτικής παγάκι με δύο δάχτυλα Jack Daniel’s Sinatra Select bourbon

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ