Αποκαλύψεις Κιλιτσντάρογλου για Ερντογάν: Σχεδιάζει να διαφύγει στο εξωτερικό – Έχουμε όλα τα στοιχεία

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη συνεδρίαση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Κιλιτσντάρογλου αποκάλυψε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει σχέδιο διαφυγής από τη χώρα και μεταφέρει τεράστια χρηματικά ποσά στο εξωτερικό μέσω παράλληλων δομών, τις οποίες παρουσιάζουν σαν ιδρύματα.

“Ο Ερντογάν μεταφέρει τεράστια χρηματικά ποσά στο εξωτερικό μέσω παράλληλων δομών που τα παρουσιάζουν σαν ιδρύματα. Τα μέλη της οικογένειας του Ερντογάν έχουν τεθεί επίσης επικεφαλής των δομών. Σε χώρες του εξωτερικού, προσπαθούν να λάβουν άδειες παραμονής και εργασίας μέσω αυτών των δομών. Βιάζονται να δημιουργήσουν τη δική τους Πενσιλβάνια. Θα αποκαλύψω την ανατομία ενός σχεδίου διαφυγής στις 22:00 απόψε. Ερντογάν, μην προσπαθήσεις να το αρνηθείς, γνωρίζουμε τα πάντα, έχουμε όλα τα έγγραφα” προανήγγειλε αποκαλύψεις ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος είπε: “Μια χώρα διοικείται από τη γνώση. Στο σημείο που φτάσαμε, βλέπουμε ότι η Τουρκία δεν κυβερνάται καλά. Θα ήθελα να φωνάξω όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από τον τομέα στον οποίο εργάζονται. Βλέπετε, το βλέπω και εγώ: Η Τουρκία δεν κυβερνάται καλά. Υπάρχει μια τόσο επιπόλαιη δομή που είναι τόσο αποκομμένη από την πραγματικότητα. Αλλά όταν έρχεται η κριτική, λένε, “Κοίταξε τα μάτια μου. Κοιτάξαμε επίσης στα μάτια, το ύψος σου, το ανάστημά σου, το πτυχίο σου. Δεν μπορείς να κυβερνήσεις αυτή τη χώρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση, αλλά αυτές οι κρίσεις έχουν ξεπεραστεί, δεν έχουν γίνει μόνιμες”.

“Η κρίση που υπήρχε αρχικά από το 2018 μετατράπηκε σε οικονομική ύφεση. Αντιμετωπίζουμε μια κοινωνική κρίση. Δεν ξέρω με βεβαιότητα πόσο το γνωρίζει αυτό το παλάτι. Μια διοίκηση που αποσπάται από τους πολίτες της, δεν ακούει τις ανησυχίες τους, δεν θέτει ερωτήσεις, δεν μπορεί να λύσει τα υπάρχοντα προβλήματα στην Τουρκία. Βλέπουμε φθορά στο κράτος. Δεν είναι σαφές ποιος έκανε τι ή ποια απόφαση πήρε. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Δημοκρατίας της Τουρκίας, παρακολουθώ την οικονομική πολιτική που παίρνει πόρους από ομάδες χαμηλού εισοδήματος και μεταφέρει πόρους σε μια χούφτα ομάδες υψηλού εισοδήματος. 84 εκατομμύρια έργα για μια χούφτα ανθρώπων. Οι άνθρωποι εκεί κάτω έχουν εξαθλιωθεί. Δεν μπορούν να πάνε στην αγορά, δεν μπορούν να ψωνίσουν. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Δημοκρατίας” είπε επίσης ο Κιλιτσντάρογλου.

Πηγή: cumhuriyet.com.tr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ