Δωρεές από τον Leonardo DiCaprio για την Ουκρανία

Ως μακροχρόνιος πρεσβευτής της ειρήνης στον ΟΗΕ, είναι λογικό ο Leonardo DiCaprio να ενδιαφερόταν για τα δεινά που αντιμετωπίζουν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες, που έχουν ήδη εγκαταλείψει την Ουκρανία από την αρχή της ρωσικής εισβολής.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Οπως έγραψε το περιοδικό Vanity Fair, ο DiCaprio έχει κάνει δωρεές στο Ίδρυμα CARE, στη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και στο Save the Children για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ουκρανία και τον λαό της.

Leonardo DiCaprio

Δημοσιογραφική πηγή κοντά στον DiCaprio είπε ότι ο ηθοποιός δεν έχει οικογενειακούς δεσμούς με τη χώρα, αλλά στέκεται μαζί με την Ουκρανία. «Παρακολουθούσε τα πράγματα να εξελίσσονται και ήθελε να υποστηρίξει την Ουκρανία όσο μπορούσε», δήλωσε η πηγή. «Θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις ανθρωπιστικές ομάδες που δρουν επί τόπου βοηθώντας τον λαό της Ουκρανίας».

Ας σημειωθεί ότι ο Leonardo DiCaprio είχε διοριστεί πρεσβευτής του ΟΗΕ για την ειρήνη το 2014, όταν τον επαίνεσε ο τότε Γενικός Γραμματέας Μπαν Κι Μουν για τη συμβολή του στον ακτιβισμό για την κλιματική αλλαγή.

Leonardo DiCaprio

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ