Διχάζει τη Βρετανία ο Κόρμπιν

Ο συντηρητικός βρετανικός Τύπος εκτίμησε σήμερα ότι η εκλογή του ακροαριστερού Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος το καταδικάζει να παραμείνει στην αντιπολίτευση για καιρό, όμως αντίθετα τα αριστερά μέσα ενημέρωσης καλωσορίζουν τον νέο ηγέτη του κόμματος.

«Στο επανιδείν Εργατικοί!», είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Sunday Express, ενώ η εφημερίδα Mail on Sunday δημοσιεύει στην πρώτη της σελίδα μιας φωτογραφία του νέου ηγέτη, σφοδρού πολέμιου των πολιτικών λιτότητας, με τη λεζάντα «κόκκινος και θαμμένος».

«Ο θάνατος των Νέων Εργατικών», γράφει από την πλευρά της η Sunday Telegraph, αναφερόμενη στο σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο που προωθούσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας και ηγέτης των Εργατικών Τόνι Μπλερ.

«Οι Εργατικοί δεν πέθαναν, ο μπλερισμός ναι. Ο Τζέρεμι τον σκότωσε σίγουρα», σχολιάζει η εφημερίδα στο κεντρικό άρθρο της, ενώ προσθέτει ότι πλέον οι «αφόρητοι μπλεριστές» νικήθηκαν.

Η Sunday Times αναφέρεται στις δύσκολες ώρες που προμηνύονται για το κόμμα, το οποίο εμφανίζεται διχασμένο μετά την εκλογή του Κόρμπιν. «Ο Κόρμπιν πυροδοτεί τον εσωτερικό πόλεμο στους Εργατικούς», γράφει στον τίτλο της, καθώς πολλά στελέχη του κόμματος ανακοίνωσαν αμέσως μετά την εκλογή του Κόμρπιν ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν μαζί του.

Από την άλλη πλευρά ο αριστερός Τύπος χαιρετίζει τη νίκη του.

Ο κεντρικός αρθρογράφος της Guardian Ράφαελ Μπερ χαρακτηρίζει τη νίκη του Κόρμπιν σεισμό «στην κλίμακα Ρίχτερ της πολιτικής». «Ο μπλερισμός θάφτηκε στα ερείπια», επισημαίνει η εφημερίδα.

Η αριστερή εφημερίδα Morning Star κυκλοφόρησε μια ειδική έκδοση για να γιορτάσει την εκλογή του Κόρμπιν. «Συντριπτική νίκη του Τζέρεμι», γράφει, τονίζοντας ότι ο Κόρμπιν κέρδισε με το 59,5% των ψήφων έναντι του 57% που είχε κερδίσει ο Τόνι Μπλερ το 1994.

Διαβάστε επίσης:

Ουγγαρία- “Κινητά δικαστήρια” για τους καταπατητές των συνόρων

Η Google λανσάρει το Android Pay

Πυρκαγιά στην οροσειρά της Σιέρρα Νεβάδα καταστρέφει σπίτια – ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ