Δημοσκόπηση του ZDF: Οι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ

Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ. Αυτό δείχνει νέα δημοσκόπηση για το γερμανικό κανάλι ZDF, που δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα του.

Συγκεκριμένα, το 52% των Γερμανών πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ, ενώ το 40% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο κοινό νόμισμα. Ένα 8% των Γερμανών πολιτών δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί επί του θέματος. Το «τοπίο» έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με αντίστοιχη δημοσκόπηση που είχε γίνει τον Φεβρουάριο, κατά την οποία το 52% είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, το 41% ήταν εναντίον, ενώ ένα 7% είχε απαντήσει «δεν γνωρίζω».

Στην ερώτηση εάν η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών, σε ποσοστό 82% απαντά όχι, ένα 14% απαντά ναι ενώ το 4% απαντά «δεν γνωρίζω». Στην ερώτηση εάν η ελληνική κυβέρνηση «συμπεριφέρεται με σοβαρότητα», απάντησε όχι το 80% των Γερμανών πολιτών, θετικά απάντησε το 11% ενώ «δεν γνωρίζω» απάντησε το 9%.

Στο ερώτημα εάν μία χρεοκοπία της Ελλάδας βλάψει οικονομικά τη Γερμανία, το 29% των Γερμανών απαντούν «πολύ», το 47% «όχι πολύ», μόλις το 3% «πάρα πολύ», ενώ το 11% απαντά «καθόλου».

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Οι σχέσεις Σόιμπλε-Βαρουφάκη είναι καλύτερες απ’ όσο νομίζετε

Die Linke: Ορθές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις

Bild: Ο Βαρουφάκης αισθάνεται προσβεβλημένος…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ