Δημοσκόπηση στην Τουρκία: Το 73,3 % θέλει η Αγία Σοφία να γίνει τζαμί – ΦΩΤΟ

Υπέρ της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί τάσσεται το 73,3% των Τούρκων σύμφωνα με δημοσκόπηση της φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak. Μόνο το 22, 4% απάντησε αρνητικά, ενώ το 4,3% δεν εξέφρασε άποψη.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, η έρευνα της εταιρείας “Αρέντα” στην οποία έλαβαν μέρος 2.414 άτομα, πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ 2-5 Ιουνίου 2020, αμέσως μετά την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης και την ανάγνωση του κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα στο 68,2% των συμμετεχόντων άρεσε η ανάγνωση του κορανίου στην Αγία Σοφία κατά την 567η επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης και θα ήθελε να επαναληφθεί και τα επόμενα χρόνια την ίδια ημέρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “η Αγιά Σοφία σίγουρα δεν είναι διεθνές ζήτημα. Είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας”.

“Μετά την Άλωση έγινε Οθωμανική ιδιοκτησία. Μετά πέρασε σε ιδιοκτησία του Βακουφίου και το 1962 αποφασίστηκε πως μπορεί να είναι τζαμί. 567 χρόνια μετά την Άλωση είναι περίεργο να συζητούν κάποιοι σε ποιον ανήκει η Αγία Σοφία και η Κωνσταντινούπολη… Στις 2 Ιουλίου το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφασίσει και εμείς θα αποφασίσουμε σύμφωνα με την εθνική μας κυριαρχία. Θα κάνουμε ό,τι πει ο λαός μας και το δικαστήριο” ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Πηγή πληροφοριών: sigmalive.com

Πηγή ΦΩΤΟ: Yeni Safak

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ