Δημοσκόπηση «χαστούκι» για Σούνακ: Δεν έπρεπε να ακυρωθεί η συνάντηση με τον Μητσοτάκη, λέει το 66% των Βρετανών

Το δυστοπικό περιβάλλον που δημιούργησε για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, η απόφασή του να ματαιώσει την συνάντηση με τον  Κυριάκο Μητσοτάκη αναδεικνύει δημοσκόπηση που έκανε η YouGov.

Τσιόδρας: «Δεν υπήρχε συμφωνία που να εμποδίζει τη συζήτηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 66% των Βρετανών θεωρεί πως η ενέργεια του Σούνακ είναι λάθος. Η ερώτηση είναι η εξής:

«Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ ακύρωσε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λονδίνο, επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε σε συνέντευξή του την επιθυμία της χώρας του να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Πιστεύετε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ πήρε τη σωστή ή τη λανθασμένη απόφαση να ακυρώσει αυτή τη συνάντηση;».

Βρετανία: «Έχει έρθει ο καιρός να επιστρέψουν στην Αθήνα τα Γλυπτά» λέει ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Μόνο το 11% απάντησε ότι η απόφαση ήταν σωστή, το 22% ότι δεν γνωρίζει, ενώ το 66% θεωρεί ότι η απόφαση ήταν λάθος.

«Ψυχρός πόλεμος» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Το παρασκήνιο της κόντρας Μητσοτάκη – Σούνακ

 

Στην ίδια δημοσκόπηση τέθηκε το ερώτημα αν πρέπει να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.  Ένας στους δύο Βρετανούς (ποσοστό 49%) θεωρεί ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα. Το 15% απάντησε ότι θέλει να παραμείνουν στη Βρετανία, ενώ το 26% δεν έχει πρόβλημα με καμία από τις δύο επιλογές. Επίσης ένα 10% απάντησε «δεν γνωρίζω».

 

Στην ερώτηση ποιος είναι αυτός που πρέπει να πάρει την απόφαση για την τύχη των Γλυπτών, ένας στους δύο ερωτηθέντες (ποσοστό 50%) πιστεύει ότι την απόφαση για την τύχη των Γλυπτών πρέπει να πάρει το Βρετανικό Μουσείο στο οποίο εκτίθενται. Το 22% δηλώνει ότι την απόφαση πρέπει να πάρει η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ