Δημήτρης Αβραμόπουλος: Κάλυψη της Κομισιόν για τη συμμετοχή του στην ΜΚΟ Fight Impunity

Κάλυψη στον τέως Επίτροπο της Ελλάδας στην Κομισιόν, Δημήτρη Αβραμόπουλο, για την υπόθεση της ΜΚΟ Fight Impunity του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι παρείχε σήμερα ο Έρικ Μαμέρ τονίζοντας ότι είχε ενημερώσει κατά τον δέοντα τρόπο την Επιτροπή και για την απασχόλησή του στο τιμητικό Δ.Σ. της ΜΚΟ.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι ο κ. Αβραμόπουλος έλαβε γραπτή εξουσιοδότηση από την Κομισιόν για να συμμετάσχει στο Δ.Σ στις 3 Φεβρουαρίου του 2021, ενώ θετικά για την απασχόλησή του είχε γνωμοδοτήσει νωρίτερα και η Επιτροπή Ηθικής της Κομισιόν, στις 10 Δεκεμβρίου του 2020. Κατά τον κ. Μαμέρ, για την έγκριση της πρόσληψής του, ο κ. Αβραμόπουλος είχε προσκομίσει τα αναγκαία δικαιολογητικά που περιέγραφαν την αποζημίωση που θα λάβει για τις υπηρεσίες που θα προσέφερε στο πλαίσιο του μονοετούς συμβολαίου του με την Fight Impunity.

Υπογράμμισε ότι, ως τώρα, η Κομισιόν δεν έχει διαπιστώσει παραβίαση του όρου που ετέθη στον πρώην Επίτροπο να μην έχει επαφές για υποθέσεις σχετικά με τη ΜΚΟ με μέλη της Επιτροπής. Με δεδομένο, πάντως, ότι ο κ. Αβραμόπουλος έχει συναντήσει το προηγούμενο διάστημα Επιτρόπους, κυρίως σε ιδιωτική βάση, ο κ. Μαμέρ υπογράμμισε ότι η Κομισιόν κάνει εσωτερική έρευνα για τις εν λόγω επαφές και τόνισε ότι, αν προκύψει ανάγκη, θα υπάρξει και επικοινωνία με τον τέως Επίτροπο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ