Δίκη NSU: Το πρόσωπο του ακροδεξιού τρόμου

Δίκη NSU: Το πρόσωπο του ακροδεξιού τρόμου

 

Στην προσεγμένη εμφάνιση της βασικής κατηγορουμένης στη δίκη των νεοναζί και μέλος της εγκληματικής οργάνωσης NSU, Μπεάτε Τσέπε, στο δικαστήριο, αναφέρεται η Leipziger Volkszeitung, που διερωτάται:

«Είναι αυτό ‘το πρόσωπο του κακού;’ Σε καμία περίπτωση. Είδαμε μια γυναίκα κοντά στα 40, με φρεσκοχτενισμένα τα κόκκινα της μαλλιά, διακριτικά μακιγιαρισμένη με άσπρο πουκάμισο και μαύρη μπλέιζερ και παντελόνι. Θα μπορούσε να είναι τραπεζική υπάλληλος ή μεσίτης ακινήτων. Δεν είναι όμως. Η Μπεάτε Τσέπε ανήκει σε μια συμμορία νεοναζιστών που ευθύνεται για τη δολοφονία 10 ανθρώπων. Ήδη η πρώτη ημέρα της δίκης κατέδειξε πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα».

 

 

Για το ίδιο θέμα γράφει η Welt του Βερολίνου και παρατηρεί:

«Όταν η Τσέπε εμφανίζεται στην αίθουσα του δικαστηρίου με ταγέρ σαν Business-woman, επιδιώκει να προσδώσει στην ακροδεξιά τρομοκρατία μια νέα αισθητική. Είναι μια ρήξη με την παραδοσιακή εικόνα της δεξιάς βίας, που χαρακτηρίζεται από τις ναζιστικές γκριμάτσες, τα άρβυλα και τα φλάι-τζάκετ. Ωστόσο, το να δει κανείς στο πρόσωπο της Μπεάτε Τσέπε, στο πρόσωπο του τρόμου, ένα ευγενικό και συντροφικό κορίτσι το οποίο ήθελε μόνο να μαγειρεύει για τους δύο συντρόφους της θα συνιστούσε πλάνη. Θα ήταν μια δεύτερη και οριστική προδοσία των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης NSU» αποφαίνεται η Die Welt.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ