Διάσημος αστέρας του Holywood καλεί ΗΠΑ και Κούβα να «χτίσουν γέφυρες»

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κάλεσε τις ΗΠΑ και την Κούβα να «χτίσουν γέφυρες» και «όχι τείχη», ανέφερε το επίσημο μέσο ενημέρωσης της Κούβας μετά τη συνάντηση που είχε ο γνωστός ηθοποιός με τον Κουβανό πρόεδρο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ στην Νέα Υόρκη.

Ο Ντε Νίρο συμμετείχε σε μια συνάντηση Κουβανών και Αμερικανών καλλιτεχνών που έγινε παρουσία του Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Οι καλοί γείτονες μιλάνε, οι καλούν γείτονες μοιράζονται, οι καλοί γείτονες δεν χτίζουν τείχη», δήλωσε ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, που έχει καταφερθεί επανειλημμένα εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι ατυχές ότι η πολιτική παρεμβαίνουν μεταξύ των δύο χωρών, επειδή η πολιτική έρχεται και φεύγει, ενώ ο πολιτισμός παραμένει», είπε ο 75χρονος Ντε Νίρο.

«Η Κούβα και οι ΗΠΑ μοιράζονται μια σειρά πολιτιστικών παραδόσεων, οπότε πρέπει να συνεχίσουν να χτίζουν γέφυρες», πρόσθεσε.

«Δεν πρόκειται να σταματήσουμε, η πλειοψηφία του αμερικανικού λαού δεν θέλει έναν αποκλεισμό κατά της Κούβας», δήλωσε ο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ενώ οι σχέσεις Κούβας και ΗΠΑ έχουν «επιδεινωθεί», όπως πρόσφατα ανέφερε ο Κουβανός πρόεδρος, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση Τραμπ να άρει το οικονομικό εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη χώρα από το 1962.

Την Τετάρτη, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ ζήτησε εκ νέου «τον τερματισμό του σκληρού οικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού» που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ