Διαπραγματεύσεις στο Γκόμελ: Η Ουκρανία ζητεί εκεχειρία και απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων

Σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις στο Γκόμελ ανάμεσα στις αντιπροσωπείες από την Ουκρανία και τη Ρωσία. Φθάνοντας στα σύνορα με τη Λευκορωσία, η ουκρανική αντιπροσωπεία είπε, σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο, ότι τα βασικά σημεία της συνάντησης θα είναι η εκεχειρία και η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία.

“Η αντιπροσωπεία του Κιέβου έφθασε στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας για συζητήσεις με τη Ρωσία” ανέφερε το γραφείο της ουκρανικής προεδρίας στο κανάλι της στο Telegram.

Το σημείο κλειδί των συνομιλιών είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η απόσυρση των στρατευμάτων από την Ουκρανία” αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Όπως μετέδωσαν νωρίτερα τα ουκρανικά ΜΜΕ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου ζήτησε την αποχώρηση όλων των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος, περιλαμβανομένων της Κριμαίας και του Ντονμπάς. Παράλληλα, τονίστηκε πως η απαίτηση αυτή έγινε από μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με τη Ρωσία στα σύνορα με τη Λευκορωσία για κατάπαυση του πυρός.

Αργότερα τα ΜΜΕ διευκρίνισαν ότι τα αναφερόμενα σχόλια ήταν προσωπική δήλωση του προεδρικού συμβούλου Ολεξέι Αρεστόβιτς, ο οποίος δεν είναι μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας.

Πηγή: Tass

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ