Δεκαήμερη απεργία αποφάσισαν οι πιλότοι της πορτογαλικής TAP

Την προκήρυξη απεργίας, από την 1η ως την 10η Μαΐου αποφάσισαν οι πιλότοι της πορτογαλικής αεροπορικής εταιρείας TAP, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αθετεί τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει απέναντί τους ενόψει της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης.

“Η απεργία ψηφίστηκε και εγκρίθηκε από τα δύο τρίτα των πιλότων και πλέον”, τόνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος των χειριστών, μετά την ολοκλήρωση της γενικής τους συνέλευσης.

“Η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει τους πιλότους από τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης και προτιμά να ξεπουλήσει τον εθνικό αερομεταφορέα σε ξένα ιδιωτικά συμφέροντα”, κατήγγειλε το Συνδικάτο Πιλότων της Πολιτικής Αεροπορίας (SPAC) σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πιλότοι μέμφονται την διοίκηση της εταιρείας διότι παραβιάζει μια επιχειρησιακή ρήτρα η οποία προέβλεπε ότι οι εργαζόμενοι θα διατηρήσουν από το 10% ως το 12% του μετοχικού κεφαλαίου σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης της TAP, καθώς και διότι δεν επανέφερε σε ισχύ τα επιδόματα προϋπηρεσίας, η καταβολή των οποίων είχε ανασταλεί το 2011.

 

Διαβάστε επίσης

Πορτογαλία-Απεργούν οι πιλότοι τον Αύγουστο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ