Δείτε την εικονική απεικόνιση της διαδρομής που διασχίζουν οι διασώστες για να απεγκλωβίσουν τα παιδιά στην Ταϊλάνδη- Σε εξέλιξη η επιχείρηση- ΒΙΝΤΕΟ

Με ένα λεπτομερέστατο τρισδιάστατο virtual, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επιχειρεί να απεικονίσει το εσωτερικό της σπηλιάς όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι οι 12 μαθητές στην Ταϊλάνδη, περιγράφοντας τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι διασώστες.

Η επιχείρηση για την απομάκρυνση των παιδιών και του προπονητή τους, που έχουν παγιδευτεί εδώ και 15 ημέρεςστο πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη, άρχισε σήμερα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.

«Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα … βρισκόμαστε στο ζενίθ της ετοιμότητάς μας», δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής προσθέτοντας πως και οι 13 παγιδευμένοι είναι επίσης «πολύ έτοιμοι». Διασώστες άρχισαν την αποστολή στις 10 π.μ. τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας) και θα χρειαστούν πολλές ώρες μέχρι να βγει από το σπήλαιο το πρώτο παιδί, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν.

Η ταχύτερη ομάδα μπορεί να βγει από το σπήλαιο στις 9 μ.μ. Συνολικά έχουν σταλεί 13 ξένοι δύτες, 5 Tαϊλανδοί δύτες και 5 μέλη των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού (SEALS). Η επιχείρηση για τη διάσωση των 13 μπορεί να διαρκέσει τρεις με τέσσερις ημέρες «ανάλογα με τον καιρό», δήλωσε επίσης Tαϊλανδός στρατιωτικός διοικητής.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Πηγή: cnn, twitter

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ