Charlie Bit My Finger: Γιατί “κατεβαίνει” το πρώτο viral BINTEO του YouTube

Το YouTube έχει σήμερα δισεκατομμύρια βίντεο και κάθε μέρα ανεβαίνουν εκατομμύρια νέα βίντεο. Όμως τα πρώτα χρόνια του YouTube τα viral βίντεο ήταν λίγα και τα ήξεραν όλοι στον κόσμο. Βίντεο όπως το “Numa Numa” και το “David After The Dentist” είχαν συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές.

Ένα από αυτά τα Viral βίντεο ήταν και το “Charlie bit my finger”, στο οποίο ένα νήπιο βάζει το δάχτυλό του στο στόμα ενός μωρού, με αποτέλεσμα αυτό να το δαγκώσει, οδηγώντας σε μία αξιαγάπητη αντίδραση και από τα δύο παιδιά. Το βίντεο είχαν ανεβάσει οι γονείς των παιδιών, προκειμένου να μπορέσουν να τα δουν οι νονοί τους, όμως πολύ γρήγορα το βίντεο αυτό έγινε viral σε όλον τον κόσμο. Το βίντεο έπαιξε σε εκατοντάδες εκπομπές ανά τον κόσμο με τους γονείς και τα παιδιά να δίνουν συνεντεύξεις για αρκετά χρόνια.

Το “Charlie bit my finger” αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας του YouTube, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερα από 883 εκατομμύρια προβολές. Αρκετοί πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει ως το πρώτο viral video στην ιστορία του YouTube.

Αυτό το κομμάτι της ιστορίας σύντομα θα “κατέβει” από το YouTube για πάντα. Οι κάτοχοι του βίντεο το πούλησαν ως NFT (Non-Fungible Token) σε δημοπρασία έναντι 760.999 δολαρίων. Ο νέος ιδιοκτήτης που έχει τον αποκλειστικό έλεγχο του βίντεο, αποφάσισε να το αφαιρέσει από το YouTube. Ο ιδιοκτήτης έχει επίσης το δικαίωμα να δημιουργήσει το δικό του video-παρωδία με τους αυθεντικούς αστέρες του, Harry και Charlie, οι οποίοι είναι τώρα 17 και 14 ετών αντίστοιχα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ