Χάρι-Μέγκαν: Αμηχανία από την απαρέσκεια των Βρετανών

Την απαρέσκειά τους απέναντι στον Πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ έδειξαν οι Βρετανοί, κατά τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έκλεισε 70 χρόνια βασιλείας.

Οι Βρετανοί τους υποδέχτηκαν με χλιαρές ζητωκραυγές ή και με έντονες αποδοκιμασίες έξω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, στο πλαίσιο των εορτασμών. Το ζευγάρι βρέθηκε στη δύσκολη θέση να μην ξέρει πώς να αντιδράσει.

Αμηχανία και άγχος

Τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αποχώρησή τους, ο Χάρι και η Μέγκαν οι οποίοι αποσκίρτησαν από τους βασιλικούς κύκλους του Μπάκιγχαμ, ήταν εμφανώς αμήχανοι. Ο πρίγκιπας Χάρι προσπάθησε να προστατεύσει την Μέγκαν, η οποία διατήρησε πάντως ένα «παγωμένο» χαμόγελο.

Στο περιθώριο το ζεύγος

Τα πράγματα φαίνεται ότι εξακολούθησαν να είναι δύσκολα για το νέο ζευγάρι και κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης της παρέλασης από σύσσωμη τη βασιλική οικογένεια. Ο Χάρι και Μέγκαν φάνηκε να είναι στο περιθώριο, καθώς τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν τους έδειξαν κάποια ιδιαίτερη σημασία.
Κακές, όμως, φαίνεται να είναι και οι σχέσεις του Χάρι και της Μέγκαν με το πριγκιπικό ζεύγος, Γουίλιαμ και Κέιτ. Στη διάρκεια της λειτουργίας στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, στέκονταν απέναντι και σε σχετικά μεγάλη απόσταση, χωρίς να ανταλλάξουν ούτε μια κουβέντα.

Το διαζύγιο με το παλάτι

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν δεν θέλησαν να συμμορφωθούν με τα βασιλικά πρωτόκολλα και να προσαρμόσουν σε αυτά τη ζωή τους. Οι συγκρούσεις ήταν πολλές και για πολλά θέματα.
Μετά από διαπραγματεύσεις με τους αξιωματούχους του Παλα­τιού, ο Δούκας και η Δούκισσα απαρνήθηκαν τους τίτλους «Υψηλότατοι», κατάργησαν την ιστοσελίδα RoyalSussex, ο Χάρι παραιτήθηκε από τα στρατιω­τικά του αξιώματα και το ζευγάρι έφυγε για τις ΗΠΑ, όπου πλέον ζει. Τον Μάιο του 2020, ο Χάρι και η Μέγκαν, αγόρασαν από τον Ρώσο ολιγάρχη Σεργκέι Γκρισίν, μια βίλα αξίας 12 εκατομμυρίων ευρώ, στο Μοντεσίτο, Σάντα Μπάρμπαρα, Καλιφόρνια, παίρνοντας δάνειο 8.300.000 ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ