Χαμός στην Τουρκία: Γιατί ο Ερντογάν κατηγορείται στα social media για διάκριση φύλων

Χαμός γίνεται τις τελευταίες ώρες στα social media μετά τις αναφορές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους ερευνητές που ανακάλυψαν το εμβόλιο της Pfizer-Biontech κατά του κορονοϊού στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, πίσω απ’ αυτή την τεράστια ανακάλυψη βρίσκονται τόσο ο ελληνικής καταγωγής Άλμπερτ Μπουρλά, όσο και το ζευγάρι με καταγωγή από την Τουρκία, ο Ουγούρ Σαχίν και η Οζλέμ Τουρετζί.

Πού μπλέκεται σ’ αυτή την ιστορία ο Ερντογάν και προκλήθηκε όλος αυτός πανικός τις τελευταίες ώρες στα social media; Η απάντηση βρίσκεται στις δηλώσεις του Τούρκου Πρόεδρου μετά την προσευχή της Παρασκευής στο Ντιγιάρμπακιρ. Ο “σουλτάνος” αναφερόμενος στους δύο Τούρκους ερευνητές υποστήριξε ότι θα τους προσκαλέσει κάποια στιγμή στη χώρα για να τους τιμήσει… Ως εδώ καλά… Ωστόσο, από τους Τούρκους δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι δεν ανέφερε το όνομα της γυναίκας ερευνήτριας, της Οζλέμ Τουρετζί, παρά μόνο του συζύγου της, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί από χρήστες των social media για διάκριση φύλων.

Συγκεκριμένα, είπε: «Ο κ. Ουγούρ και η σύζυγός του θα είναι φιλοξενούμενοί μας σύντομα, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ακόμη πιο γρήγορα βήματα στο εμβόλιο Biontech», δήλωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ