CENTCOM: Καταστρέψαμε περισσότερα από 100 πλοία του Ιράν στις επιδρομές μας – Η Τεχεράνη χρησιμοποίησε βόμβες διασποράς

Ιράν

Φωτογραφία: AP

Η στρατιωτική Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) παρουσίασε τη Δευτέρα νέα επικαιροποιημένα στοιχεία σχετικά με τις επιχειρήσεις κατά του Ιράν, ανακοινώνοντας πως περισσότερα από 100 ιρανικά ναυτικά σκάφη έχουν καταστραφεί στο πλαίσιο των συνολικά 6.000 αμερικανικών στρατιωτικών επιδρομών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα X, ο επικεφαλής της CENTCOM, Μπραντ Κούπερ, σημείωσε ότι το Ιράν έχει επιτεθεί σε περισσότερους από 300 πολιτικούς στόχους στον Κόλπο.

Παράλληλα, κατήγγειλε πως η Τεχεράνη εξαπέλυσε μια «αλόγιστη επίθεση εναντίον κατοικημένων περιοχών στο Τελ Αβίβ με βόμβες διασποράς – έναν εγγενώς αδιάκριτο τύπο πυρομαχικών».

Στο στόχαστρο η κατασκευαστική δομή του Ιράν

Ο Κούπερ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη στρατηγική αλλαγή των αμερικανικών επιχειρήσεων, οι οποίες πλέον δεν περιορίζονται μόνο στην αναχαίτιση των απειλών, αλλά πλήττουν τη ρίζα της ιρανικής ισχύος.

«Είναι ένα πράγμα να αμύνεσαι πλήττοντας εκτοξευτές και αναχαιτίζοντας πυραύλους και drones. Είναι άλλο πράγμα να εξαλείφεις τον ευρύτερο κατασκευαστικό μηχανισμό που βρίσκεται πίσω από αυτά. Αυτό κάνουμε σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίτευξη στρατιωτικών στόχων

Ο επικεφαλής της CENTCOM εμφανίστηκε βέβαιος για την αποτελεσματικότητα των πληγμάτων, τονίζοντας πως οι προσπάθειες των ΗΠΑ και των εταίρων τους αποδίδουν καρπούς.

«Τα πλήγματα των ΗΠΑ και των εταίρων κάνουν ακριβώς αυτό που προορίζονται να κάνουν – υλοποιούν πολύ σαφείς στρατιωτικούς στόχους για την εξάλειψη της ικανότητας του Ιράν να προβάλλει ισχύ εναντίον των Αμερικανών και εναντίον των γειτόνων του», πρόσθεσε ο Κούπερ.