Μπριζίτ Μπαρντό: Καταδικάστηκε για προσβολή των Γάλλων κυνηγών – Τους είχε χαρακτηρίσει «τρομοκράτες του ζωικού κόσμου»

Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για εξύβριση του επικεφαλής της γαλλικής ομοσπονδίας κυνηγών επιβλήθηκε την Τρίτη από τη γαλλική Δικαιοσύνη στην Μπριζίτ Μπαρντό. Το κινηματογραφικό είδωλο της δεκαετίας του ’60 θα πρέπει επίσης, βάσει της απόφασης, να καταβάλει 1.000 ευρώ ως αποζημίωση στον Ουιλί Σραέν, όπως και άλλα 1.000 ευρώ ως δικαστικά έξοδα.

Το δικαστήριο του Αράς αξιώνει ακόμη από την Μπαρντό να διαγράψει, σε διάστημα 15 ημερών, από το άρθρο για το οποίο καταδικάστηκε και δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ιδρύματός της προάσπισης των ζώων, όλα τα αποσπάσματα που κρίθηκαν προσβλητικά και να τα αντικαταστήσει με την απόφαση, με χρηματική ποινή 100 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης.

Σε άρθρό της, τον Οκτώβριο του 2019, η Μπριζίτ Μπαρντό χαρακτήριζε τους κυνηγούς «υπάνθρωπους αξιοθρήνητης δειλίας» και «τρομοκράτες του ζωικού κόσμου», επικαλούμενη τον πρόεδρο της ομοσπονδίας τους Ουιλί Σραέν, ως «χαρακτηριστικό παράδειγμα».

Απούσα την ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, η Μπριζίτ Μπαρντό παραδεχόταν, σε επιστολή της προς το δικαστήριο, πως ήταν η συντάκτρια αυτών των δηλώσεων που διατυπώθηκαν «ίσως με σκληρό τρόπο», όμως απαντούσαν, σύμφωνα με την ίδια, «σε μια τεράστια ανησυχία των Γάλλων».

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή προστίμου ύψους 6.000 ευρώ, σημειώνοντας «την επιμονή στην παραβατική δράση» της κατηγορουμένης, έπειτα από πέντε καταδίκες για δυσφημιστικές και προκατειλημμένες δηλώσεις.

Ο δικηγόρος των κυνηγών, Ντενίς Ντελκούρ Πουντένξ είπε, από την πλευρά του, πως είναι «πολύ ικανοποιημένος» για αυτήν την καταδίκη.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.