Brianna Ghey: Αποκαλύφθηκαν οι δολοφόνοι της τρανς μαθήτριας – Ήταν έφηβοι που είχαν εμμονή με τους serial killers

Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα των δύο εφήβων που κατηγορούνται για τη δολοφονία της τρανς έφηβου Brianna Ghey, που μαχαιρώθηκε 28 φορές στο Culcheth Linear Park, του Warrington, στις 11 Φεβρουαρίου 2023.

Οι δύο έφηβοι, με εμμονή στους serial killers είναι οι Scarlett Jenkinson και Eddie Ratcliffe. Βρίσκονται αντιμέτωποι με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στη δίκη τους που βρίσκεται σε εξέλιξη.  Μέχρι τώρα η Jenkinson αναφερόταν ως Κορίτσι Χ και ο Ratcliffe, πρώην πρωταθλητής του kickboxer ως Boy Y.

Οι αρχές φοβούνται ότι οι κατηγορούμενοι έφηβοι μπορεί να είχαν κάνει κι άλλη δολοφονία αν δεν είχε συλληφθεί μόλις 24 ώρες αφότου μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου την 16χρονη τρανσέξουαλ μαθήτρια.

Το πτώμα της Brianna Ghey είχε βρεθεί στη λάσπη με 28 τραύματα από μαχαίρι μετά την μανιασμένη επίθεση που δέχθηκε σε έναν δημοφιλή χώρο ομορφιάς στο Cheshire στις 11 Φεβρουαρίου πέρυσι.

Οι δολοφόνοι της Brianna, που η μητέρα του θύματος τους περιγράφει ως «κίνδυνο για την κοινωνία», είχαν σχεδιάσει την επίθεση με μεγάλη λεπτομέρεια. Χαρακτηριστικό είναι ένα χειρόγραφο σημείωμα που βρέθηκε στο δωμάτιο της Jenkinson, το οποίο έγραφε: «Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023. Θύμα: Brianna Ghey».

Η φίλη-δολοφόνος

Στη συνέχεια, οι φερόμενοι ως δράστες προσπάθησαν απεγνωσμένα να καλύψουν τα ίχνη τους, με την Jenkinson να κάνει μία ανάρτηση στο Snapchat όπου αποκαλούσε την Brianna «τόσο καταπληκτική φίλη» και «ένα από τα καλύτερα άτομα που έχω γνωρίσει ποτέ».

Το πρωί της Παρασκευής, η μητέρα της Brianna, Esther Ghey και ο πατέρας της Pete Spooner, φωτογραφήθηκαν να φτάνουν στο δικαστήριο, περιτριγυρισμένοι από φίλους και μέλη της οικογένειάς τους.

Αφού ο δικαστής επέτρεψε στα μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύσουν τα ονόματα των δραστών, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά ότι η Jenkinson συνάντησε το θύμα όταν μεταφέρθηκε στη «μονάδα ένταξης» για παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα, στην οποία πήγαινε και η Brianna.

Η απόφαση να μεταφερθεί εκεί η Jenkinson  – η οποία αποβλήθηκε από το σχολείο καθώς προμήθευε τα παιδιά με ναρκωτικά, με αποτέλεσμα ένα από αυτά οδηγηθεί στο νοσοκομείο – ελήφθη  λίγες εβδομάδες πριν από τη δολοφονία της Brianna . Πλέον ερευνάται εάν οι αρχές, θα μπορούσαν να κάνουν κάτι για να προστατεύσουν το θύμα.

Το χρονικό της δολοφονίας που σόκαρε τον κόσμο

Η Jenkinson και ο Ratcliffe ήταν και οι δύο 15 ετών όταν μαχαίρωσαν την Brianna 28 φορές στο Culcheth Linear Park του Cheshire στις 11 Φεβρουαρίου πέρυσι.

Ήταν μόλις 16 ετών όταν δικάστηκαν στο Manchester Crown Court τον περασμένο Νοέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να δημοσιευτούν ούτε τα ονόματά τους ούτε τα σχολεία στα οποία είχαν πάει. Κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον για τη βάναυση δολοφονία, αλλά λίγο πριν από τα Χριστούγεννα οι ένορκοι χρειάστηκαν λιγότερο από πέντε ώρες για να τους καταδικάσουν ομόφωνα και τους δύο.

Την επόμενη μέρα, η δικαστής, Justice Yip, αποφάσισε ότι η ταυτότητά τους θα έπρεπε να αποκαλυφθεί για να βοηθήσει το κοινό «να καταλάβει πώς τα παιδιά μπορούσαν να κάνουν κάτι τόσο τρομερό». Αλλά αφού άκουσε ότι οι οικογένειες και των δύο δραστών είχαν δεχθεί απειλές για τη ζωή τους, αποφάσισε ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν μπορούσαν να δημοσιεύσουν τα ονόματά τους μέχρι τη σημερινή ακρόαση της ποινής, ενώ ελήφθησαν μέτρα για την προστασία τους.

Καθώς σήμερα το δικαστήριο ετοιμάζεται να ακούσει τους γονείς και την αδελφή της Brianna προτού ο Jenkinson και ο Ratcliffe μάθουν πόσο χρόνο θα πρέπει να περάσουν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, η δικαστής προχώρησε και επίσημα στην άρση της ανωνυμίας τους.

Η ομολογία για τη δολοφονία

Για πρώτη φορά η Jenkinson παραδέχτηκε ότι μαχαίρωσε την Brianna «πολλές φορές», ενώ προηγουμένως είχε κατηγορήσει για όλα τα χτυπήματα τον συνεργό της Ratcliffe.  Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι είπε σε ψυχολόγο πως του πήρε το μαχαίρι και μαχαίρωσε την Brianna επανειλημμένως.

Η Jenkinson –η οποία είχε εμμονή με τους κατά συρροή δολοφόνους και τις μεθόδους τους– σχεδίαζε να πάρει «μέρος της σάρκας του θύματος» ως «δείγμα», είπε η εισαγγελέας  Deanna Heer KC.

Συνέχισε: «Η [Jenkinson] είπε ότι ο Eddie είχε πετάξει την Brianna στο πάτωμα και τη μαχαίρωσε τρεις ή τέσσερις φορές, μετά πανικοβλήθηκε και είπε ότι δεν ήθελε να τη σκοτώσει, έτσι συνέχισε εκείνη και τη μαχαίρωσε πολλές φορές».

«Όταν την ρώτησαν πόσες, απάντησε, «Πολύ». Ήταν ικανοποιημένη και ενθουσιασμένη με αυτό που έκανε ».

Σε μια δήλωση που διαβάστηκε στο δικαστήριο, η μητέρα της Brianna είπε ότι το «σκληρότερο» πράγμα στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης της, ήταν όταν ανακάλυψε πως η Jenkinson, ήταν «κάποια που πιστεύαμε ότι ήταν φίλη της».

Περιέγραψε την Jenkinson ως: «Ήταν κάποια που εμπιστευτήκαμε. Κάποια που ήμουν τόσο χαρούμενη που είχε [η Brianna], καθώς φοβόμουν ότι το παιδί μου ήταν μοναχικό. Χωρίς να γνωρίζω ότι αυτό το άτομο σχεδίαζε, όχι μόνο να προκαλέσει κακό, αλλά να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού μου…. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι θα φοβόταν και δεν ήμουν εκεί για εκείνη. Έπρεπε να την προστατέψω, η Brianna δεν ήταν μαχήτρια και πρέπει να ήταν τόσο τρομοκρατημένη.

Η μέρα εκείνη και οι μέρες μετά την 11η Φεβρουαρίου ήταν και θα είναι για πάντα οι χειρότερες μέρες της ζωής μου. Ένιωσα ότι κάποιος είχε σκοτώσει ένα κομμάτι του εαυτού μου, σαν να είχε ξεριζώσει την καρδιά μου. Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοια θλίψη και ποτέ δεν θα ευχόμουν αυτόν τον πόνο σε κανέναν άλλον άνθρωπο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ