Μπόρις Τζόνσον: Στη δημοσιότητα νέα φωτογραφία που τον “καίει”

Νέα φωτογραφία του Μπόρις Τζόνσον σε συγκέντρωση στην Ντάουνινγκ Στριτ φέρνει ξανά αναταραχή στην πρωθυπουργική κατοικία στη Βρετανία, με τη Μητροπολιτική Αστυνομία να τονίζει ότι θα αναθεωρήσει την απόφασή της να μην ερευνήσει περαιτέρω τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Την επίμαχη φωτογραφία δημοσίευσε η Daily Mirror. Σ’ αυτήν απεικονίζεται ο Μπόρις Τζόνσον να στέκεται όρθιος δίπλα σε μέλη του προσωπικού του, ενώ μπροστά του είναι ένα μπουκάλι αφρώδους οίνου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2020, ενώ ήταν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο, δεν προέρχεται από ένα από τα πάρτι που βρίσκονται υπό αστυνομική έρευνα.

Φωτογραφία από την ίδια εκδήλωση είχε διαρρεύσει στη Μirror τον περασμένο Δεκέμβριο. Σ’ αυτήν απεικονιζόταν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας να κάθεται σ’ ένα τραπέζι με δύο συνεργάτες αλλά δεν υπήρχε καθόλου αλκοόλ.  Εκείνη την εποχή, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός συμμετείχε, στέλνοντας μόνο έναν σύντομο χαιρετισμό για να ευχαριστήσει το προσωπικό για τη δουλειά του στη διάρκεια της πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία διερευνά 12 συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν στο Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά το περιστατικό της 15ης Δεκεμβρίου δεν βρίσκεται ανάμεσα στα ερευνώμενα περιστατικά. Έως το τέλος της εβδομάδας, η βρετανική αστυνομία θα αρχίσει τις επαφές με περισσότερους από 50 ανθρώπους, που πιστεύεται ότι παρέστησαν στα πάρτι αυτά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, θα στείλει επίσημα ερωτηματολόγια σε περισσότερους από 50 ανθρώπους, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για ένα επίσημο νομικό έγγραφο και θα πρέπει να απαντηθεί με ειλικρίνεια. «Οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι θα πρέπει να στείλουν τις απαντήσεις τους σε διάστημα επτά ημερών. Στις περισσότερες περιπτώσεις η επαφή γίνεται μέσω μηνύματος στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο», λέει η αστυνομία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ