Χανιά: Σοκάρουν οι καταγγελίες για το γηροκομείο “κολαστήριο”

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης πήρε η υπόθεση του ιδιωτικού γηροκομείου στα Χανιά όπου δεκάδες φιλοξενούμενοι ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια. Έπειτα από πολύμηνη έρευνα οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 7 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για 30 ανθρωποκτονίες και για 8 απόπειρες με κίνητρο το παράνομο οικονομικό όφελος.

Μιλώντας στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, οργισμένοι συγγενείς ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, λένε πως οι γονείς τους δολοφονήθηκαν, βασανιζόμενοι.

Ο Κωνσταντίνος Φραντζεσκάκης και η σύζυγός του Μαρία Πιτσιλαδή, που έχουν καταγγείλει το γηροκομείο ότι ευθύνεται για τον θάνατο του πατέρα τους, είπαν: “Τον μεταφέραμε το 2019 τον Αύγουστο. Όλα κυλούσαν φυσιολογικά μέχρι που κάποια στιγμή, ένα κρύωμα -εμείς πηγαίναμε συχνά, δεν είχαμε αντιληφθεί τι γίνεται- τον πήγε στο νοσοκομείο.  Εκεί τότε καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο άνθρωπος πήγε με σηπτικό σοκ από τις κατακλίσεις που είχε” τόνισε ο κ. Φραντζεσκάκης.

Η Μαρία Πιτσιλαδή πήρε τον λόγο και συμπλήρωσε: “Τον πήγαμε με σηψαιμικό σοκ, που σημαίνει ότι τον είχαν εντελώς εγκαταλελειμμένο. Τον είχα πετύχει μια φορά δεμένο και όταν είχα πάει να ρωτήσω, μου είπαν ότι “βγάζει το pampers και κατουράει αριστερά και δεξιά”. Αφού ο πεθερός μου δεν περπατούσε, πώς έβγαζε το pampers και σηκωνόταν και πήγαινε και κατουρούσε τις γωνίες!” αναρωτήθηκε η γυναίκα και πρόσθεσε: “Είχαν πάλι απάντηση να μου δώσουν και μου λένε “όχι το βγάζει το pampers”. Την επόμενη φορά που πήγα τού είχαν ουροκαθετήρα. Ρώτησα και μου είπαν ότι  έχει πάθει ουρολοίμωξη. Είπα ότι στην ουρολοίμωξη απ’ όσο ξέρω δεν βάζουν ουροκαθετήρα, δίνουν μία αντιβίωση και περνάει η ουρολοίμωξη”.

“Τον είχα πετύχει και δεμένο και πήγα κι έκανα φασαρία και μου είπαν ότι δεν καθόταν ήσυχος και έβγαζε τον ουροκαθετήρα. Τους είπα “θα σας κάνω μήνυση και όλα τα σχετικά”” τόνισε η κυρία Πιτσιλαδή με τον σύζυγό της να προσθέτει ότι τους έβλεπαν όταν πήγαινε με τον αδελφό του με το αυτοκίνητο μέσω των καμερών ασφαλείας και προετοιμάζονταν ώστε δεν είχαν δει ποτέ κάτι, ενώ όταν πήγε η γυναίκα του, που δεν γνώριζαν ποιον επισκεπτόταν, βρήκε τον πεθερό της δεμένο.

“Κάθε που πήγαινα έβλεπα τουλάχιστον δύο ανθρώπους να φροντίζουν τον πατέρα μου κι έλεγα, τόση φροντίδα! Αλλά δυστυχώς δεν έβλεπα γύρω μου. Ήταν πολύ αργά” είπε ο κ. Φραντζεσκάσκης, ενώ για τη στιγμή που πήγαν τον πατέρα του στο νοσοκομείο, σημείωσε: “Ίσως ήταν το χειρότερο πράγμα που έχω ζήσει. Όταν μας φώναξαν στα Επείγοντα, γιατροί, νοσηλευτές, όσοι ήταν στα Επείγοντα μάς επιτέθηκαν για την κατάστασή του. Εγώ έπαθα σοκ. Είπα παιδιά μην φωνάζετε, ένα λεπτό, να πάρουμε τηλέφωνο τη δομή που είναι. Μόλις άκουσαν δομή είπαν περάστε έξω και μετά μας εξήγησαν ότι ήταν σε προχωρημένο στάδιο σήψης και πως το πολύ να αντέξει δυο-τρεις μέρες, όπως και έγινε! Βασανίστηκε πάρα πολύ!” είπε μεταξύ άλλων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ