Μπολσονάρο: Η ανεκδιήγητη δήλωση μετά το ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό και οι ατάκες του που έχουν προκαλέσει σάλο

Παρά το γεγονός ότι για δύο συνεχόμενες ημέρες σημειώθηκε ρεκόρ θανάτων λόγω κορονοϊού στη Βραζιλία, ο πρόεδρος της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρο, είπε χθες στους Βραζιλιάνους να σταματήσουν να «κλαψουρίζουν» και να προχωρήσουν μπροστά, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δηλώσεών του κατά των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και υποτίμησης της σοβαρότητας της πανδημίας. «Αρκετά με την γκρίνια και το κλαψούρισμα. Πόσο καιρό θα συνεχιστεί το κλάμα;», επεσήμανε ο Μπολσονάρο στο πλήθος, στo πλαίσιo μιας εκδήλωσης.

«Πόσο καιρό θα κάθεστε στο σπίτι και θα κλείνετε τα πάντα; Κανείς δεν μπορεί να το ανεχθεί πλέον. Λυπούμαστε για τους θανάτους, ξανά, όμως χρειαζόμαστε μια λύση», προσέθεσε.

Επισημαίνεται ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή νέων περιορισμών στην πρωτεύουσα Μπραζίλια και τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Σάο Πάολο. Σήμερα, το Ρίο ντε Τζανέιρο ανακοίνωσε την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και το κλείσιμο νωρίτερα των εστιατορίων.

“Οι Βραζιλιάνοι δεν κολλάνε ποτέ τίποτα”

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους δηλώσεις από τον πρόεδρο της Βραζιλίας δεν εκπλήσσουν. Συγκεκριμένα, εντύπωση είχαν προκαλέσει τα όσα είχε αναφέρει ο ίδιος την περασμένη Άνοιξη για την πορεία της πανδημίας, την ώρα μάλιστα που 77 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στη χώρα λόγω του ιού.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Μπολσονάρου προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες λέγοντας ,μεταξύ άλλων, ότι οι Βραζιλιάνοι είναι τόσο ανθεκτικοί που μπορούν να κολυμπήσουν σε λύματα “χωρίς να πάθουν τίποτα”. “Οι Βραζιλιάνοι δεν κολλάνε ποτέ τίποτα. Βλέπεις κάποιον να βουτάει μέσα στα απόβλητα, μετά να βγαίνει έξω και να μην παθαίνει τίποτα”, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους έξω από το προεδρικό μέγαρο.

Θετικός στον κορονοϊό αλλά αρνητής της μάσκας ο Μπολσονάρο

Σάλο είχε προκαλέσει επίσης το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει, αποκάλυψε ότι διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο ίδιος εμφανίστηκε αρχικά φορώντας μάσκα, στη συνέχεια όμως την αφαίρεσε λέγοντας ότι αισθάνεται απολύτως καλά. Ενόψει της εξέλιξης αυτής, η Ένωση Τύπου της Βραζιλίας κατηγόρησε τον Μπολσονάρο ότι έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των δημοσιογράφων βγάζοντας τη μάσκα του και μη τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις παρότι γνώριζε ότι νοσεί.

Να σταματήσουμε να είμαστε μια χώρα π…δων-Μια μέρα όλοι θα πεθάνουμε

Υποβαθμίζοντας για ακόμη μια φορά τη σοβαρότητα της πανδημίας, την ώρα μάλιστα που στη Βραζιλία είχαν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό περισσότεροι από 162.000 άνθρωποι, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου καλούσε τον Νοέμβριο τους Βραζιλιάνους να σταματήσουν να είναι “μια χώρα π…δων”. Παράλληλα, έκανε πλάκα, αναφέροντας ότι μια μέρα όλοι θα πεθάνουμε έτσι κι αλλιώς. “Σήμερα συζητάμε μόνο για την πανδημία, πρέπει να σταματήσει αυτό. Λυπάμαι για τους νεκρούς, λυπάμαι. Αλλά μια μέρα όλοι θα πεθάνουμε, όλος ο κόσμος εδώ θα πεθάνει. Δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να ξεφύγουμε από αυτό, να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε μια χώρα π…δων. Πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πολεμήσουμε”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ακροδεξιός Βραζιλιάνος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τον τουρισμό από την έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ