Μπλίνκεν: Παράλογες οι προτάσεις του Κρεμλίνου για ανθρωπιστικούς διαδρόμους προς τη Ρωσία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ρωσικές προτάσεις για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων από την Ουκρανία προς τη Ρωσία είναι «παράλογες», καλώντας τη Μόσχα να επιτρέψει στους αμάχους να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

«Είναι προσβλητικό να προτείνουν στους Ουκρανούς να ζητήσουν καταφύγιο από την ίδια κυβέρνηση που επέδειξε τέτοια περιφρόνηση για τη ζωή τους», είπε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε στην Ουάσινγκτον με την υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας.

Από την πλευρά της, η Λιζ Τρας δήλωσε πως η Βρετανία δεν επιδιώκει την επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από ανθρωπιστικούς διαδρόμους στην Ουκρανία και αντίθετα προσπαθεί να βοηθήσει το Κίεβο να αμυνθεί απέναντι στη ρωσική εισβολή.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα οδηγούσε σε μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Και αυτό δεν είναι κάτι που εξετάζουμε», είπε η Τρας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, όταν ρωτήθηκε σχετικά με αυτό το σενάριο.

«Αυτό που εξετάζουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι οι Ουκρανοί είναι σε θέση να υπερασπιστούν τη χώρα τους με την καλύτερη δυνατή επιλογή αντιαρματικών όπλων και συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ