Μπάιντεν σε Νετανιάχου: «Έχετε μια νίκη, αποδεχτείτε την» – Όλα όσα ειπώθηκαν στην 25λεπτη τηλεφωνική συνομιλία

Να αποτρέψει τυχόν αντίποινα του Ισραήλ προς το Ιράν προσπάθησε ο Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός Πρόεδρος μετά την επίθεση του Ιράν είχε τηλεφωνική συνομιλία 25 λεπτών με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα εναντιωθεί σε οποιαδήποτε αντεπίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, μετά την άνευ προηγουμένου ιρανική επίθεση με drones και πυραύλους το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, αναφέρει ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο Μπάιντεν είπε στον Νετανιάχου: «Έχετε μια νίκη. Αποδεχτείτε την».

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Είπα στον πρωθυπουργό Νετανιάχου ότι το Ισραήλ επέδειξε αξιοσημείωτη ικανότητα να αμύνεται και να νικάει ακόμη και πρωτοφανείς επιθέσεις – στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στους εχθρούς του ότι δεν μπορούν να απειλήσουν αποτελεσματικά την ασφάλεια του Ισραήλ».

«Η ομάδα μου θα συνεργαστεί με τους ομολόγους της σε όλη την περιοχή. Και θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με τους ηγέτες του Ισραήλ. Και ενώ δεν έχουμε επιθέσεις στις δυνάμεις ή τις εγκαταστάσεις μας σήμερα, θα παραμείνουμε σε εγρήγορση για όλες τις απειλές και δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του λαού μας», είπε ο Μπάιντεν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ