Μπάιντεν για 11η Σεπτεμβρίου: Η ενότητα είναι η μεγαλύτερη δύναμη μας

Ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους Αμερικανούς σε ενότητα, «τη μεγαλύτερη μας δύναμη», σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε χθες, παραμονή της εικοστής επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

«Αυτό είναι για μένα το βασικό δίδαγμα της 11ης Σεπτεμβρίου. Είναι ότι όταν είμαστε πιο ευάλωτοι (…), η ενότητα είναι η μεγαλύτερη μας δύναμη», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε ένα βίντεο διάρκειας άνω των έξι λεπτών, που μαγνητοσκοπήθηκε στον Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ θα μεταβούν το Σάββατο σε τρεις εμβληματικές τοποθεσίες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001: στη Νέα Υόρκη, στο Πεντάγωνο και στην Πενσυλβάνια, όπου ένα αεροσκάφος που είχε καταληφθεί από τζιχαντιστές συνετρίβη πριν από είκοσι χρόνια.

Ωστόσο ο πρόεδρος, που έχει επικριθεί έντονα για τη διαχείρισή του στην χαοτική αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν και ο οποίος αγωνίζεται για την καταπολέμηση της πανδημίας της Covid-19, δεν αναμένεται να προβεί σε δημόσιες δηλώσεις στις προγραμματισμένες τελετές.

«Ενότητα δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να πιστεύουμε το ίδιο πράγμα, αλλά είναι σημαντικό να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να έχουμε πίστη ο ένας στον άλλον», τόνισε ο Μπάιντεν στο βιντεοσκοπημένο του μήνυμα προς μια Αμερική βαθιά διχασμένη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ