Μπάιντεν: Έφτασε στη Γενεύη για τη συνάντηση με τον Πούτιν – ΦΩΤΟ

Στη Γενεύη έφθασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον τελευταίο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του, για τη Σύνοδο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην εμβληματική βίλα La grange.

Το Air Force One που μετέφερε τον Αμερικανό πρόεδρο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Γενεύης, ενόψει της Συνόδου την Τετάρτη, η οποία αναμένεται να διαρκέσει 4-5 ώρες. Κατά το τετ α τετ τους οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν τη στρατηγική σταθερότητα, τη μάχη κατά του κορονοϊού, την ασφάλεια των πληροφοριών, την κυβερνοασφάλεια και τα περιφερειακά ζητήματα. Ο Μπάιντεν έφτασε στη Γενεύη από τις Βρυξέλλες ενώ στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Ελβετίας Γκι Παρμελέν. Από το αεροδρόμιο οδηγήθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ο Μπάιντεν απέφυγε να χαρακτηρίσει πάλι τον Πούτιν “δολοφόνο” ενώ τον αποκάλεσε “άξιο αντίπαλο”. Κατά το τετ α τετ τους θέλεις να θέσει το θέμα του χακαρίσματος, την παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία και τους πολιτικούς κρατουμένους.

Επίσης, από την πλευρά του, βοηθός του Πούτιν είπε σε δημοσιογράφους στη Μόσχα ότι περιμένει να τεθεί στο τραπέζι της Συνόδου η αντιμετώπιση του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι. Κατά τη Σύνοδό τους, δεν πρόκειται να σερβιριστούν γεύματα, κάτι που αποτελεί δείγμα ότι η συνάντησή τους αφορά μόνο δουλειά αφήνοντας εκτός πλαισίου κινήσεις καλής θέλησης ή εκδηλώσεις που χαρακτηρίζουν πιο σταθερές σχέσεις. Παρόντες θα είναι δύο κορυφαίοι διπλωμάτες και μεταφραστές,

Μία ζώνη ασφαλείας, αποκαλούμενη “ζώνη χωρίς είσοδο” θα στηθεί για ανθρώπους και οχήματα ολόκληρη την ημέρα, γύρω από τη βίλα La Grange. Αυτοί οι περιορισμοί θα αποτρέψουν διαδηλώσεις πριν και στη διάρκεια της Συνόδου.

Λέγεται ότι σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έχουν γίνει γνωστές, ο Πούτιν θα φθάσει πρώτος στη βίλα, στις 13.00, όπου θα γίνει δεκτός από τον Ελβετό πρόεδρο, προτού καταφθάσει ο Μπάιντεν.

Λέγεται ότι θα γίνουν δυο συναντήσεις, μία μικρότερη και μία ευρύτερη με τους βοηθούς τους. Κάθε πρόεδρος θα έχει μαζί του πέντε βοηθούς. Θα δοθεί η ευκαιρία σε φωτογράφους να τους απαθανατίσουν στο τετ α τετ τους αλλά δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα μιλήσουν σε δημοσιογράφους. Οι συναντήσεις θα αρχίσουν το απόγευμα.

Η τελευταία συνάντηση των δύο ανδρών ήταν το 2011 όταν ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος υπό τη διοίκηση του Μπαράκ Ομπάμα. Να σημειωθεί ότι για τη σύνοδό τους το 1985 είχαν επιλέξει βίλα στη Γενεύη και ο Ρόναλντ Ρίγκαν με τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, με τη φωτογραφία τους μπροστά στο τζάκι να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ