Αστυνομική έφοδος στα κεντρικά γραφεία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι

Γάλλοι ερευνητές πραγματοποίησαν έφοδο στα κεντρικά γραφεία των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες, εν μέσω μίας συνεχιζόμενης έρευνας για ενδεχόμενη υπόθεση διαφθοράς.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 επιβεβαίωσαν ότι συνεργάζονται με τις έρευνες της οικονομικής εισαγγελίας της χώρας.

«Το Παρίσι 2024 επιβεβαιώνει ότι η PNF επισκέφτηκε τα κεντρικά της γραφεία την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και έλαβε όλες τις πληροφορίες που ζήτησε», αναφέρεται σε δήλωση και προστίθεται ότι «το Παρίσι 2024 συνεργάζεται πλήρως με την έρευνα, όπως έκανε πάντα».

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP μετέδωσε ότι έφοδοι της αστυνομίας έχουν γίνει και σε εταιρείες διαχείρισης εκδηλώσεων, που συμμετέχουν στην τελετή έναρξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έφοδοι αποτελούν μέρος μιας συνεχιζόμενης έρευνας, που διεξάγει το PNF.

Το PNF άνοιξε προκαταρκτική έρευνα το 2017 για εικαζόμενη υπεξαίρεση δημόσιων κεφαλαίων και ευνοιοκρατία σχετικά με μία σύμβαση της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ