Αριάνα ΝτεΜπόουζ: Η πρώτη ανοιχτά queer έγχρωμη ηθοποιός που κερδίζει Όσκαρ – BINTEO

Ιστορία έγραψε η Αριάνα ΝτεΜπόουζ καθώς έγινε η πρώτη ανοιχτά queer έγχρωμη ηθοποιός που κερδίζει Όσκαρ. Η ΝτεΜπόουζ κέρδισε το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για την ενσάρκωση της Ανίτας στο «Γουέστ Σάιντ Στόρι», στο ριμέικ του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

«Φανταστείτε αυτό το μικρό κορίτσι να κάθεται στο πίσω κάθισμα ενός λευκού Ford Focus. Κοιτώντας στα μάτια της, βλέπεις μια ανοιχτά queer έγχρωμη, μια Αφρολατίνα, που βρήκε δύναμη στη ζωή μέσω της τέχνης. Και αυτό πιστεύω ήρθαμε σήμερα εδώ να γιορτάσουμε» ανέφερε η Αριάνα ΝτεΜπόουζ όταν παρέλαβε το χρυσό αγαλματίδιο. «Απευθύνομαι σε όποιον έχουν αμφισβητήσει την ταυτότητά του, οποτεδήποτε ή βρέθηκαν σε μια γκρίζα ζώνη, σας υπόσχομαι: Υπάρχει όντως ένα μέρος για εμάς» πρόσθεσε.

Η 31χρονη ηθοποιός, διαδέχθηκε τη θρυλική Ρίτα Μορένο, η οποία κατάγεται όπως κι εκείνη, από το Πουέρτο Ρίκο και είχε κερδίσει το 1962 το ίδιο βραβείο, στην πρώτη εκδοχή του φιλμ. «Σου είμαι τόσο ευγνώμων, η Ανίτα σου άνοιξε τον δρόμο σε χιλιάδες Ανίτες όπως εγώ», είπε η Αριάνα ΝτεΜπόουζ στην 90χρονη σταρ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ