Apple: Η πρώτη εταιρεία με αξία μεγαλύτερη των 3 τρισ. δολαρίων

Η Apple Inc έγινε, σήμερα, η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που ξεπερνά σε κεφαλαιοποίηση τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στη βεβαιότητα των επενδυτών ότι η κατασκευάστρια του iPhone θα συνεχίσει να λανσάρει προϊόντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην αγορά, καθώς εξερευνά νέες αγορές όπως τα αυτόματα αυτοκίνητα και το «metaverse».

Η αξία της μετοχής της εταιρείας έφθασε στα 182,88 δολάρια στη διάρκεια της ημέρας, που αποτελεί ρεκόρ, στην πρώτη συνεδρίαση του 2022, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Apple Inc. (έως τις 9 Ιανουαρίου 2007 Apple Computer Inc.) είναι αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας. Σχεδιάζει, αναπτύσσει και πωλεί καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, λογισμικό, διαδικτυακές υπηρεσίες και υπολογιστές.

Τα πιο γνωστά από τα προϊόντα της είναι οι υπολογιστές της σειράς Mac (παλαιότερα ονομάζονταν Macintosh), τα έξυπνα τηλέφωνα iPhone, οι υπολογιστές ταμπλέτες iPad και τα Apple Watch.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Στιβ Τζομπς, τον Στιβ Βοσνιάκ, και τον Ronald Wayne, τον Απρίλιο του 1976. Σήμερα, διευθύνεται από τον Τιμ Κουκ.
Σήμερα, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο, όχι μόνο στον χώρο της τεχνολογίας αλλά γενικότερα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ