Αποστολή στο Ισραήλ: «Θα ελέγχουμε την Γάζα και μετά τον πόλεμο»

Οι ισραηλινές δυνάμεις πλέον έχουν εισέλθει στην πόλη της Γάζας, όπου διεξάγονται μάχες σώμα με σώμα με τρομοκράτες της Χαμάς τη στιγμή που ο Νετανιάχου διαμηνύει ότι το Ισραήλ θα ελέγχει την Γάζα και μετά τον πόλεμο. Χθες αργά το βράδυ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου έδωσε το περίγραμμα της νέας φάσης των επιχειρήσεων στην Γάζα ενώ για πρώτη φορά ξεκαθάρισε ποια θα είναι η νέα κατάσταση μετά τον πόλεμο.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον του Τελ Αβίβ

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανϊτης

Επισκέφθηκε τη βάση Tze’elim του IDF, έδρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Εθνικών Δυνάμεων του Εδάφους, και συναντήθηκε με δόκιμους αξιωματικούς, διοικητές και στρατιώτες της Μονάδας Egoz.

Γάζα: «Ο ηγέτης της Χαμάς είναι περικυκλωμένος στο καταφύγιό του» λέει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας

«Σας λέω, οι Αμερικανοί ήταν εδώ. Μας εξήγησαν τι υπήρχε στη Φαλούτζα και τι υπήρχε εδώ κι εκεί, και είναι έκπληκτοι με αυτό που πετύχαμε» ανέφερε σε ομιλία του στους στρατιώτες, επισημαίνοντας: «Δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος».

Αργότερα, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι το ενδεχόμενο παύσης των εχθροπραξιών αν πρώτα δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι της Χαμάς.

Κι αυτό είναι ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα αφού κανείς δεν γνωρίζει πόσοι από τους ομήρους βρίσκονται εν ζωή.

Επιπλέον για πρώτη φορά έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας, όταν σταματήσει ο πόλεμος: «Θα είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη η ασφάλεια στην Λωρίδα της Γάζας και για όσο χρόνο χρειαστεί» είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα ότι ο Ισραηλινός στρατός μπήκε για να μείνει.

Ισραήλ - Γάζα

Τρομοκράτες σε τζαμί

Όπως ανακοίνωσε ο Ισραηλινός στρατός – IDF τμήματα των χερσαίων δυνάμεων που επιχειρούν στην Γάζα αναγνώρισαν μια τρομοκρατική ομάδα που κρυβόταν μέσα σε ένα τζαμί. Όταν οι τρομοκράτες βγήκαν από το τζαμί και πλησίασαν ένα κοντινό τούνελ, οι στρατιώτες τους εξουδετέρωσαν με την υποστήριξη εναέριων μέσων.

Επιπλέον, οι τρομοκράτες της Χαμάς εκτόξευσαν αντιαρματικούς πυραύλους κατά των στρατευμάτων του IDF από διάφορες τοποθεσίες, μερικές δίπλα σε νοσοκομεία. Ένα ελικόπτερο συνόδευσε τα στρατεύματα, παρέχοντας πυρά εξόρυξης και χτυπώντας την πηγή των εκτοξεύσεων.

Ισραήλ - Γάζα

Επιπλέον, τα στρατεύματα του IDF σκότωσαν αρκετούς τρομοκράτες και βρήκαν κρυμμένους εκτοξευτές ρουκετών και πολλά όπλα μέσα σε ένα σχολείο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Το σχολείο χρησιμοποιήθηκε ως βάση για εκτοξεύσεις όλμων και ρουκετών και τρομοκρατικές δραστηριότητες. Επιπλέον, χτυπήθηκαν πολυάριθμοι όλμοι και θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών βλημάτων, στο πλαίσιο διαφόρων επιχειρήσεων.

Δείτε BINTEO από επίθεση ελικοπτέρου εναντίον τρομοκρατών που πυροβόλησαν κατά των στρατευμάτων του IDF:

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ με τις επιχειρήσεις της τελευταίας ημέρας:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ