Αποστολή στο Ισραήλ: Με ασθενοφόρα η Χαμάς μεταφέρει ρουκέτες – Ακυρώθηκε η «Μέδουσα» – ΒΙΝΤΕΟ

Ασθενοφόρο το οποίο «μετέφερε τον θάνατο» ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να πλήξουν οι ισραηλινές δυνάμεις, αποκαλύπτοντας ότι τα μέλη της Χαμάς χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους ή πόλεις του Ισραήλ.

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανϊτης

Ένα αεροσκάφος του Ισραηλινού Στρατού – IDF χτύπησε ένα ασθενοφόρο που αναγνωρίστηκε από τις δυνάμεις που επιχειρούν μες στη Γάζα ότι χρησιμοποιούνταν από μια τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς σε κοντινή απόσταση από τη θέση τους στη ζώνη μάχης.

Όπως ανακοίνωσε ο IDF, αρκετοί τρομοκράτες της Χαμάς σκοτώθηκαν στην επίθεση. «Σκοπεύουμε να δημοσιεύσουμε πρόσθετες πληροφορίες. Λεπτομερέστερες πληροφορίες κοινοποιήθηκαν στις υπηρεσίες πληροφοριών με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Έχουμε πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι η μέθοδος λειτουργίας της Χαμάς είναι η μεταφορά τρομοκρατών και όπλων σε ασθενοφόρα. Τονίζουμε ότι η περιοχή αυτή είναι ζώνη μάχης. Οι άμαχοι στην περιοχή καλούνται επανειλημμένα να εκκενώσουν προς τα νότια για τη δική τους ασφάλεια» αναφέρει ο IDF στην ανακοίνωση του.

Τα σχέδια της Χαμάς

Επιχειρησιακές σημειώσεις αλλά και χάρτες της Χαμάς βρίσκονται στα χέρια των Ισραηλινών υπηρεσιών. Όπως ανακοίνωσε ο Στρατός, σχέδια μάχης, χάρτες και εξοπλισμός επικοινωνίας βρέθηκαν στο προπύργιο της Χαμάς στην Τζαμπαλίγια

Τις τελευταίες ημέρες, στρατιώτες από το Πεζικό, το Μηχανικό και το Σώμα Τεθωρακισμένων υπό τη διοίκηση της Ταξιαρχίας Givati ​​έχουν αναλάβει τον έλεγχο ενός στρατιωτικού προπύργιου που ανήκει στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στη βόρεια Γάζα.

Αφού ανέλαβαν τον έλεγχο του οχυρού της τρομοκρατίας, οι στρατιώτες των IDF διεξήγαγαν εκτεταμένες έρευνες και εντόπισαν υλικά που περιελάμβαναν επιχειρησιακές εντολές που ανήκαν στη Χαμάς. Αυτό περιελάμβανε επίσης επιχειρησιακούς χάρτες, μέσα επικοινωνίας, πίνακες διοίκησης και ελέγχου και προσωπικά στοιχεία διοικητών και τρομοκρατών της Χαμάς.

Οι μυστικές υπηρεσίες της 162ης Μεραρχίας και πρόσθετες πηγές ερευνούν τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν από το IDF σε μελλοντικές μάχες.

Βίντεο από κάμερα σε κράνος ενός στρατιώτη του Ισραηλινού Στρατού κατά τη διάρκεια επιχειρησιακής δραστηριότητας στο προπύργιο της Χαμάς στην Τζαμπαλίγια: 

Φωτογραφίες από τα υλικά που βρέθηκαν: 

Τέλος η «Μέδουσα»

Όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής το ΓΕΕΘΑ ματαιώνεται η Διακλαδική Άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ – 13», η οποία είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί από 16 έως 24 Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή του Μυρτώου Πελάγους και της Κρήτης.

Η ματαίωση της Άσκησης αποφασίστηκε έπειτα από συντονισμό με πρωτοβουλία της Αιγυπτιακής πλευράς, λόγω των τρεχουσών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Όπως έγινε γνωστό, η εν λόγω Άσκηση θα προγραμματιστεί να διεξαχθεί το επόμενο έτος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ