Αποστολή στο Ισραήλ: Η ώρα των ομήρων – Εύθραυστη εκεχειρία

Προειδοποιώντας για τον «ψυχολογικό τρόμο» της Χαμάς, ο IDF λέει ότι η συμφωνία για τους ομήρους μπορεί να αντιμετωπίσει διακυμάνσεις, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για την απελευθέρωση επιπλέον 23 ομήρων. Στις 7 άρχισε η εκεχειρία για πρώτη φορά έπειτα από 49 ημέρες πολέμου και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις 4.00 το απόγευμα όποτε και θα ξεκινήσει η απελευθέρωση των πρώτων 13 ομήρων από την Χαμάς. Το Ισραήλ λέει ότι έχει ειδοποιήσει τις οικογένειες 13 απαχθέντων που πρόκειται να απελευθερωθούν την Παρασκευή, «με επιφυλάξεις».

Δυτική Όχθη: Νεκρός 12χρονος Παλαιστίνιος από πυρά του στρατού του Ισραήλ

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Άμυνας Γιοαβ Γκάλαντ λέει: «Μετά τη «σύντομη» εκεχειρία, οι έντονες μάχες θα συνεχιστούν για τουλάχιστον 2 μήνες».

Γάζα: Σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή διοικητής του ναυτικού της Χαμάς, λέει ο ισραηλινός στρατός

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις λένε ότι σκότωσαν τον διοικητή των ναυτικών δυνάμεων της Χαμάς στο Χαν Γιουνίς, σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα. Λέει ότι ο Amar Abu Jalalah σκοτώθηκε μαζί με ένα άλλο μέλος των ναυτικών δυνάμεων της Χαμάς.

Ο Ισραηλινός Στρατός λέει ότι ο Τζαλάλα ήταν «ανώτατο στέλεχος των ναυτικών δυνάμεων της Χαμάς και συμμετείχε στην οργάνωση πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων δια θαλάσσης που αποτράπηκαν».

Γάζα: Αναφορές για τουλάχιστον 27 νεκρούς και 93 τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο του ΟΗΕ σύμφωνα με το AFP

Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε έπειτα από πληροφορίες που παρασχέθηκαν από την υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet, τη Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών και το Πολεμικό Ναυτικό.

Η Χαμάς είπε ότι εκτός από τη συμφωνία με το Ισραήλ για ομήρους με τη μεσολάβηση του Κατάρ, θα απελευθερώσει επίσης 23 Ταϊλανδούς ομήρους που κρατά στην Γάζα, χωρίς όρους, μετά την ιρανική μεσολάβηση μεταξύ της παλαιστινιακής τρομοκρατικής ομάδας και της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, που εδρεύει στο Λονδίνο. Το αραβόφωνο πρακτορείο  Al-Araby Al-Jadeed αναφέρει, επικαλούμενο μια ανώνυμη αιγυπτιακή πηγή, ότι η Τεχεράνη παρείχε στην Μπανγκόκ λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση των 23 απαχθέντων, οι οποίοι απήχθησαν κατά τη διάρκεια της 7ης Οκτωβρίου.

Η εκεχειρία είναι εύθραυστη αφού η Χεζμπολάχ στα βόρεια σύνορα συνεχίσει τα χτυπήματα.

Όπως ανακοίνωσε ο IDF, χθες το απόγευμα, έγιναν αρκετές εκτοξεύσεις από τον Λίβανο σε διαφορετικές τοποθεσίες στο βόρειο Ισραήλ. Σε απάντηση, ο IDF χτύπησε τις περιοχές εκτόξευσης των πυραύλων.

Επιπλέον, μαχητικά αεροσκάφη του IDF έπληξαν στόχους τρομοκρατών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων των σημείων με τις ρουκέτες  από όπου πραγματοποιήθηκαν εκτοξεύσεις προς το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες, και αρκετές στρατιωτικές τοποθεσίες όπου δρούσαν τρομοκράτες της Χεζμπολάχ.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ